Долма з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Вам захотілося побалувати себе бараниною? похвально. Це м'ясо не тільки не поступається свинині та яловичині за смаком, але має меншу кількість холестерину. Що готувати з баранини? Звичайно ж - долму.
Долма - це бестселер кавказької, середньоазіатської, балканської і навіть північноафриканської кухні. Виноградне листя, Мал, подрібненою баранина - основа цього смачного і корисного страви. Долму можна подавати як до святкового столу, так і готувати щодня. По суті, вона нагадує звичайні голубці, за смаком це фантастично ефектне блюдо. Приготуйте його будинку, і ви отримаєте масу захоплень і похвал від своїх домочадців.
- Баранячий фарш - 1 кілограм
- Круглозерний рис - 1 Склянка
- Цибулина - 2 штуки
- Виноградне листя - 500 грам
- Сіль - За смаком
- Листя м'яти - За смаком
- Перець - За смаком
1. Перед тим як приготувати долму з баранини, займіться підготовкою виноградного листя. Для початку залийте їх окропом і дайте пропаритися 5 хвилин.
2. Дрібно поріжте цибулю. Зваріть рис, вимкніть, дещо не доварівая його. Додайте рис і цибулю в фарш, всипте м'яту, заправте приправами, приправити сіллю.
3. Приступайте до приготування страви. Переверніть листочок прожилками вгору. Покладіть трохи фаршу. Класичне блюдо має фаршу рівно стільки, скільки необхідно на один укус.
4. Загортати листя можна будь-яким зручним способом: конвертом, трубочкою, трикутником. При формуванні долми зверніть увагу, щоб лист був щільно притиснутий до м'яса.
5. Складіть продукти в каструлю. Акуратно по стінці залийте окріп, вода повинна трохи прикривати конверти. Готуйте страву 45 хвилин під закритою кришкою. Усе, Долма готова. Смачного.