Рецепт Долма з баранини фото

Долма з баранини
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
М'ясо, Крупи, Баранина, Мал, Виноградне листя
Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Долма

Вам захотілося побалувати себе бараниною? похвально. Це м'ясо не тільки не поступається свинині та яловичині за смаком, але має меншу кількість холестерину. Що готувати з баранини? Звичайно ж - долму.

Долма - це бестселер кавказької, середньоазіатської, балканської і навіть північноафриканської кухні. Виноградне листя, Мал, подрібненою баранина - основа цього смачного і корисного страви. Долму можна подавати як до святкового столу, так і готувати щодня. По суті, вона нагадує звичайні голубці, за смаком це фантастично ефектне блюдо. Приготуйте його будинку, і ви отримаєте масу захоплень і похвал від своїх домочадців.

  • Баранячий фарш - 1 кілограм
  • Круглозерний рис - 1 Склянка
  • Цибулина - 2 штуки
  • Виноградне листя - 500 грам
  • Сіль - За смаком
  • Листя м'яти - За смаком
  • Перець - За смаком
долма з баранини - фото крок 1
1. Перед тим як приготувати долму з баранини, займіться підготовкою виноградного листя. Для початку залийте їх окропом і дайте пропаритися 5 хвилин.
долма з баранини - фото крок 2
2. Дрібно поріжте цибулю. Зваріть рис, вимкніть, дещо не доварівая його. Додайте рис і цибулю в фарш, всипте м'яту, заправте приправами, приправити сіллю.
долма з баранини - фото крок 3
3. Приступайте до приготування страви. Переверніть листочок прожилками вгору. Покладіть трохи фаршу. Класичне блюдо має фаршу рівно стільки, скільки необхідно на один укус.
долма з баранини - фото крок 4
4. Загортати листя можна будь-яким зручним способом: конвертом, трубочкою, трикутником. При формуванні долми зверніть увагу, щоб лист був щільно притиснутий до м'яса.
долма з баранини - фото крок 5
5. Складіть продукти в каструлю. Акуратно по стінці залийте окріп, вода повинна трохи прикривати конверти. Готуйте страву 45 хвилин під закритою кришкою. Усе, Долма готова. Смачного.

Схожі рецепти