Рецепт Азербайджанська долма фото

Азербайджанська долма
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
М'ясо , Фарш , Виноградне листя
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Долма
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо голубці досить звичне для багатьох блюдо, то долму готують далеко не всі. А даремно! Це дуже смачне, апетитне, ситне і зовсім нескладна страва для всієї родини. Рекомендую на замітку!

Опис приготування:

Хочу докладно розповісти вам про те, як приготувати азербайджанську долму. Головний інгредієнт тут, звичайно, НЕ начинка, а виноградне листя. Для цієї страви підійдуть молоденькі листочки, м'які і ніжні. Якщо на початку сезону вам вдалося знайти такі, то не замислюючись, робіть долму! Гасити її можна як на плиті, так і в духовці або навіть в мультиварці, наприклад.

  • Фарш - 250 грам
  • Мал - 3/4 склянки (відвареної)
  • Зелень - За смаком (петрушка, м'ята, цибуля)
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 2-4 зубчиків
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Сік лимона - 1/4 склянки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль і перець - За смаком
  • Листя винограду - За смаком
азербайджанська долма - фото крок 1
1. Для початку займемося начинкою. На сковороді розігрійте олію, обсмажте до легкого золотистого кольору подрібнену цибулю. Додайте м'ясо, смажте хвилин 7-10, помішуючи. Викладіть зелень, сіль, перець і відварений рис.
азербайджанська долма - фото крок 2
2. Додайте томатну пасту, млоїте ще 3-5 хвилин на повільному вогні. Після зніміть і остудіть.
азербайджанська долма - фото крок 3
3. Листя промийте, опустіть в киплячу воду на пару хвилин, а після промийте під проточною водою.
азербайджанська долма - фото крок 4
4. Жароміцних форму застеліть повністю листям. Потім у кожного листочка відріжте хвостик.
азербайджанська долма - фото крок 5
5. Викладіть ложку начинки.
азербайджанська долма - фото крок 6
6. І поверніть акуратно.
азербайджанська долма - фото крок 7
7. І заповніть форму.
азербайджанська долма - фото крок 8
8. Вичавіть сік лимона, додайте воду до верху склянки. Всипте дрібку солі, перемішайте. Влийте в форму. Надішліть в розігріту до 170 градусів духовку і тушкуйте близько 1.5 годин.

Схожі рецепти