Рецепт Азербайджанська халва фото

Азербайджанська халва
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
Горіхи , Мед
Пісні страви
На святковий стіл
Десерти , Халва
Кількість порцій: 10-20
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Пропоную вашій увазі нескладний спосіб, як приготувати справжню смачну азербайджанську халву. Солодка і пряна східні солодощі до чаю стане вашому улюбленим десертом! дивіться рецепт.

Опис приготування:

Халва - це, напевно, найпопулярніша солодкість всього Сходу, принаймні, Близького і Середнього так точно. Рецептів її не злічити! І мука, і на маслі, і з кунжутом, і з іншими добавками. Мені подобається готувати азербайджанську халву з цього, як на мене, самому простому рецептом. Для приготування азербайджанської халви нам знадобиться цукор, яйця (тільки білок) і волоські горіхи. Пропорції можете зменшити, я готувала на велику сім'ю і гостей ще на додачу.

  • Цукор - 4 кілограма
  • Лимонна кислота - 2-3 Щепоток
  • Гаряча вода - 4 склянки
  • Горіхи - 1, 5-2 кілограма
  • Яйця - 2-3 штук
азербайджанська халва - фото крок 1
Змішайте у великій мисці цукор і лимонну кислоту, додайте гарячу воду, перемішайте злегка і поставте на вогонь, щоб сироп варився. Не треба сильно його заважати, цукор сам розчиниться.
азербайджанська халва - фото крок 2
Тим часом відокремте білки від жовтків. Збийте їх до білої піни. Я нічого до білків не додають, просто збиваю їх виделкою.
азербайджанська халва - фото крок 3
Коли цукровий сироп став густим, приберіть його з вогню. Дайте охолонути, але не сильно, він просто не має бути гарячим, щоб при додаванні білки не згорнулися. Поки сироп остигає, помішуйте його пару раз, щоб цукор назад не затвердів.
азербайджанська халва - фото крок 4
Потім додайте в сироп збиті білки. Перемішувати все потрібно дуже ретельно, білки повинні повністю і рівномірно в сиропі розчинитися. Це може зайняти до півгодини часу, але це необхідно. Маса повинна бути білою.
азербайджанська халва - фото крок 5
Тепер можете і горіхи додати. Знову ж таки: потрібно все ретельно розмішати.
азербайджанська халва - фото крок 6
За бажанням крім горіхів можете ще сухофрукти додати. Руки змочіть у холодній воді, сформуйте брикети. Маса повинна бути ще теплою і податливою, але не гарячою. Викласти можна на деко, застелений харчовою плівкою.
азербайджанська халва - фото крок 7
Халва буде готова на наступний день. Коли застигне як слід - її можна буде порізати на шматочки.
азербайджанська халва - фото крок 8
Ось така справжня азербайджанська халва до чаю і готова. Смачного!

Схожі рецепти