Халва азербайджанська
(покроковий рецепт з фото)
Можна здивувати і порадувати своїх друзів і близьких незвичайної халвою, до складу якої не входять звичні нам насіння соняшнику. Спробуйте цікавий рецепт, як приготувати халву азербайджанську.
Халва - це смачне і дуже солодке східне ласощі, всі звикли, що для її приготування потрібні соняшникове насіння, а цей рецепт сміливо руйнує стереотипи. І хоча він зовсім не нова, але для нашої країни досить незвичайний, таку халву рідко зустрінеш на прилавках магазина, тому варто побалувати своїх відблиски, приготувавши десерт за цим рецептом.
- Борошно - 200 грам
- Вода - 2 склянки
- Сіль - За смаком
- Цукор - 1, 5 склянки
- Шафран - За смаком
- Топлене масло - 250 грам
1. Борошно просіваємо в миску, всипаємо дрібку солі, буквально по краплині додаємо ½ склянки води, перетираємо все і потім пропускаємо через друшляк, щоб вийшла однорідна суміш. Ми залишаємо отриману суміш на цілу ніч, щоб вона добре просохла.
2. У сотейник вливаємо 1, 5 склянки води і насипаємо цукор, додаємо трохи шафрану, варимо на слабкому вогні сироп.
3. На сковороду вливаємо розтоплене масло і потроху всипаємо раніше протерту борошно з водою, ложкою перемішуємо до повного вбирання.
4. Далі отриманий раніше сироп вливаємо в сковороду до топленого масла і борошна. Ретельно перемішуємо, щоб не залишалося грудочок.
5. Переливаємо готову халву в тарілку або розливаємо по формах, залишаємо її трохи для застигання і остигання.