Азербайджанська буглама
(покроковий рецепт з фото)
Ароматне, смачне і соковите блюдо, яке дуже просто готується. Ця страва вийде навіть у тих господинь, які тільки вчаться готувати.
Горн - дуже смачне і корисне блюдо. М'ясо з овочами у власному соку - а саме так і готується буглама - схвалить будь-який дієтолог. Рецепт приготування азербайджанської буглама нескладний, і я ділюся ним з вами. Приготуйте це смачна страва на сімейне свято, і всі гості будуть задоволені. Отже, готуємо.
- Баранина або телятина - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
- Картопля - 3-4 штук
- Баклажани - 1-2 штук
- Помідори - 3-4 штук
- Перець болгарський - 2-3 штук
- Айва - 1/2 штуки (по бажанню)
- Спаржева квасоля - 300 грам (по бажанню)
- Капустяне листя - 3-4 штук
- Часник - 1 штука
- Зелень кропу, петрушки - 20 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець червоний - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
М'ясо миємо й розрізаємо на невеликі шматки. Можна брати м'ясо на кісточці, а можна м'якоть. Викладаємо підготовлене м'ясо на дно казана або інший товстостінній посуду. Головне, щоб до цієї посуді була кришка.
Чистимо цибулю і картоплю, моєму інші овочі. Нарізаємо картоплю і баклажани невеликими кубиками, помідори кільцями, цибуля кришимо як вам подобається. Викладаємо овочі шарами. На підсолене м'ясо викладаємо цибулю, потім - помідори, баклажани, картопля. Солимо і перчимо.
Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо кубиками. Стручки квасолі розрізаємо на кілька частин і викладаємо разом з болгарським перцем. Айву ріжемо на кубики і викладаємо поверх перцю. Не забуваємо по чуть-чуть підсолювати кожен шар овочів.
Листочки капусти рвемо руками на невеликі шматочки і викладаємо на перець з айвою. Цілу головку часнику очищаємо від верхньої лушпиння, моєму і закладаємо в центр наших овочів. Посипаємо наша страва нарізаною зеленню
Закриваємо весь вміст казана капустяним листом, закриваємо кришкою і ставимо на вогонь. Включаємо плиту на середній вогонь, а після того як наша страва закипить - зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо хвилин 45-60.