Рецепт Буглама зі свинини фото

Буглама зі свинини
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо , Свинина
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 30 хв.

На Кавказі до м'яса особливе ставлення, тому все і страви з нього тут виходять особливо смачними і ароматними, не стала винятком і буглама, яка готується з шматочків м'яса і овочів.

Опис приготування:

Це традиційне кавказьке блюдо прийнято готувати з баранини і овочів і довгий час гасити все це в невеликій кількості рідини, завдяки чому смак у нього виходить дуже насичений і яскравий. Це відмінний варіант для ситного обіду або вечері, але от особисто я замість баранини частіше використовую інше м'ясо і хочу розповісти вам, як зробити бугламу зі свинини. Такий варіант мені подобається набагато більше, адже у баранини досить специфічний смак, а ось свинина якось рідніше, та й купити її можна в будь-якому магазині. Так що цей варіант буглама виходить не тільки дуже смачним, але і досить економічним, особливо в овочевий сезон. Обов'язково спробуйте зробити бугламу зі свинини в домашніх умовах, сподіваюся, це блюдо сподобається вам і вже зовсім скоро стане одним з найулюбленіших.

  • Свинина - 600 грам(eskalop )
  • Картопля - 4 штуки
  • Баклажан - 4 штуки
  • Помідор - 2 штуки
  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Вода або бульйон - 2 склянки
  • Зелень свіжа - 60 грам(Braai, кріп, базилік, гострий перець)
  • Спеції - За смаком(ucho-сунелі, перець чорний мелений )
  • Сіль - За смаком
буглама зі свинини - фото крок 1
Свинину промиваємо під холодною водою і нарізаємо на шматочки шириною 3-4 см, викладаємо м'ясо в каструлю.
буглама зі свинини - фото крок 2
Картопля чистим, нарізаємо шматочками і кладемо поверх м'яса.
буглама зі свинини - фото крок 3
Далі йдуть баклажани, їх необхідно нарізати кружечками і посолити.
буглама зі свинини - фото крок 4
Потім шарами викладаємо нарізаний півкільцями цибулю і помідори кружечками, цей шар так само солимо. Наверх кладемо терту на крупній тертці моркву і нарізану брусками болгарський перець.
буглама зі свинини - фото крок 5
Вливаємо воду або бульйон, накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо все протягом 2 годин. Для 10 хвилин до готовності страви додаємо спеції, свіжу зелень і подрібнений часник, при необхідності ще солимо.
буглама зі свинини - фото крок 6
Подаємо бугламу гарячої в порційних тарілках. Смачного!

Схожі рецепти