Рецепт Буглама з курки фото

Буглама з курки
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі , Птах , Курка
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Пісні страви , Веганські страви
На обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Справжня чоловіча страва - і за смаком, і по методу готування. Мій чоловік запросто готує це блюдо, не хочете спробувати і ви?

Опис приготування:

Бугламу готують у багатьох країнах, але кажуть, що блюдо буглама з куркою має грузинське коріння. Мені все одно, хто придумав це блюдо, але честь і хвала йому. Готувати бугламу з курки дуже просто, тому цим рецептом часто користується мій чоловік, коли йому полювання покуховаріть. Ніжне і соковите м'ясо курки, просочене соком і ароматами овочів - це словами не описати. Раджу скористатися цим рецептом приготування буглама з курки і спробувати блюдо самому. А як приготувати бугламу з курки, я вам розповім.

1. Курку моєму і обробляв, на невеликі шматки.

2. Своїм та чистимо всі овочі.

3. Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями, картоплю - часточками або невеликими кубиками, помідор - кубиками, морква - кружечками, перець - смужками, гострий перець нарізаємо дуже дрібно, стручкову квасолю можна поламати руками.

4. Нам знадобиться товстостінна посуд для готування - бойлер, качатницю або інший посуд з кришкою. Починаємо конструювати наше блюдо. Всі інгредієнти викладаються шарами і кожен шар злегка солимо і перчимо. На дно кладемо вершкове масло, потім - курка, цибуля, квасоля, помідор, картопля, болгарський перець, морква, зелень і гострий перець. Часник можна подрібнити і викласти разом із зеленню, а можна вставити по центру каструлі в овочі цілої головкою. Тільки не забудьте зняти верхню шкірку з головки часнику.

5. Закриваємо посуд кришкою і ставимо на середній вогонь. На самому початку можна додати пару ложок води, потім овочі дадуть сік і рідини для гасіння буде досить. Тушкуємо під кришкою 40 хвилин.

6. Додаємо в наше блюдо винний оцет або лимонний сік, перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 15.

7. Прибираємо з вогню, даємо настоятися хвилин 15-20 і можна їсти. На гарнір можна подати рис.

Смачного!

  • Курка - 1-1, 2 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 4-5 штук
  • Картопля - 2-3 штук
  • Морква - 2 штуки
  • Перець болгарський - 1-2 штук
  • Помідор - 1-2 штук
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Перець гострий - 1/2 штуки
  • Квасоля стручкова - 300-400 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Лимонний сік або винний оцет - 1 Ст. Ложка
  • Зелень - 70 грам (петрушка, Braai, базилік, м'ята, кріп - всього потроху)
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
Бугламу готують у багатьох країнах, але кажуть, що блюдо буглама з куркою має грузинське коріння. Мені все одно, хто придумав це блюдо, але честь і хвала йому. Готувати бугламу з курки дуже просто, тому цим рецептом часто користується мій чоловік, коли йому полювання покуховаріть. Ніжне і соковите м'ясо курки, просочене соком і ароматами овочів - це словами не описати. Раджу скористатися цим рецептом приготування буглама з курки і спробувати блюдо самому. А як приготувати бугламу з курки, я вам розповім.

1. Курку моєму і обробляв, на невеликі шматки.

2. Своїм та чистимо всі овочі.

3. Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями, картоплю - часточками або невеликими кубиками, помідор - кубиками, морква - кружечками, перець - смужками, гострий перець нарізаємо дуже дрібно, стручкову квасолю можна поламати руками.

4. Нам знадобиться товстостінна посуд для готування - бойлер, качатницю або інший посуд з кришкою. Починаємо конструювати наше блюдо. Всі інгредієнти викладаються шарами і кожен шар злегка солимо і перчимо. На дно кладемо вершкове масло, потім - курка, цибуля, квасоля, помідор, картопля, болгарський перець, морква, зелень і гострий перець. Часник можна подрібнити і викласти разом із зеленню, а можна вставити по центру каструлі в овочі цілої головкою. Тільки не забудьте зняти верхню шкірку з головки часнику.

5. Закриваємо посуд кришкою і ставимо на середній вогонь. На самому початку можна додати пару ложок води, потім овочі дадуть сік і рідини для гасіння буде досить. Тушкуємо під кришкою 40 хвилин.

6. Додаємо в наше блюдо винний оцет або лимонний сік, перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 15.

7. Прибираємо з вогню, даємо настоятися хвилин 15-20 і можна їсти. На гарнір можна подати рис.

Смачного!

Схожі рецепти