Буглама з курки
(покроковий рецепт з фото)
Справжня чоловіча страва - і за смаком, і по методу готування. Мій чоловік запросто готує це блюдо, не хочете спробувати і ви?
Бугламу готують у багатьох країнах, але кажуть, що блюдо буглама з куркою має грузинське коріння. Мені все одно, хто придумав це блюдо, але честь і хвала йому. Готувати бугламу з курки дуже просто, тому цим рецептом часто користується мій чоловік, коли йому полювання покуховаріть. Ніжне і соковите м'ясо курки, просочене соком і ароматами овочів - це словами не описати. Раджу скористатися цим рецептом приготування буглама з курки і спробувати блюдо самому. А як приготувати бугламу з курки, я вам розповім.
1. Курку моєму і обробляв, на невеликі шматки.
2. Своїм та чистимо всі овочі.
3. Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями, картоплю - часточками або невеликими кубиками, помідор - кубиками, морква - кружечками, перець - смужками, гострий перець нарізаємо дуже дрібно, стручкову квасолю можна поламати руками.
4. Нам знадобиться товстостінна посуд для готування - бойлер, качатницю або інший посуд з кришкою. Починаємо конструювати наше блюдо. Всі інгредієнти викладаються шарами і кожен шар злегка солимо і перчимо. На дно кладемо вершкове масло, потім - курка, цибуля, квасоля, помідор, картопля, болгарський перець, морква, зелень і гострий перець. Часник можна подрібнити і викласти разом із зеленню, а можна вставити по центру каструлі в овочі цілої головкою. Тільки не забудьте зняти верхню шкірку з головки часнику.
5. Закриваємо посуд кришкою і ставимо на середній вогонь. На самому початку можна додати пару ложок води, потім овочі дадуть сік і рідини для гасіння буде досить. Тушкуємо під кришкою 40 хвилин.
6. Додаємо в наше блюдо винний оцет або лимонний сік, перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 15.
7. Прибираємо з вогню, даємо настоятися хвилин 15-20 і можна їсти. На гарнір можна подати рис.
Смачного!
- Курка - 1-1, 2 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 4-5 штук
- Картопля - 2-3 штук
- Морква - 2 штуки
- Перець болгарський - 1-2 штук
- Помідор - 1-2 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Перець гострий - 1/2 штуки
- Квасоля стручкова - 300-400 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Лимонний сік або винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Зелень - 70 грам (петрушка, Braai, базилік, м'ята, кріп - всього потроху)
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
1. Курку моєму і обробляв, на невеликі шматки.
2. Своїм та чистимо всі овочі.
3. Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями, картоплю - часточками або невеликими кубиками, помідор - кубиками, морква - кружечками, перець - смужками, гострий перець нарізаємо дуже дрібно, стручкову квасолю можна поламати руками.
4. Нам знадобиться товстостінна посуд для готування - бойлер, качатницю або інший посуд з кришкою. Починаємо конструювати наше блюдо. Всі інгредієнти викладаються шарами і кожен шар злегка солимо і перчимо. На дно кладемо вершкове масло, потім - курка, цибуля, квасоля, помідор, картопля, болгарський перець, морква, зелень і гострий перець. Часник можна подрібнити і викласти разом із зеленню, а можна вставити по центру каструлі в овочі цілої головкою. Тільки не забудьте зняти верхню шкірку з головки часнику.
5. Закриваємо посуд кришкою і ставимо на середній вогонь. На самому початку можна додати пару ложок води, потім овочі дадуть сік і рідини для гасіння буде досить. Тушкуємо під кришкою 40 хвилин.
6. Додаємо в наше блюдо винний оцет або лимонний сік, перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 15.
7. Прибираємо з вогню, даємо настоятися хвилин 15-20 і можна їсти. На гарнір можна подати рис.
Смачного!