Буглама з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Смачне і соковите м'ясо, тушковане з овочами у власному соку - це дуже смачно і дуже корисно. Ніякої обсмаження, ситне і ароматне блюдо, яке до того ж дуже легко готувати.
Опис приготування:
Горн - це і перша страва, і друге. Ніжне і соковите м'ясо в оточенні соковитих тушкованих овочів, і все це готується у власному соку. Від одного опису вже течуть слинки. А який аромат при готуванні! Рецепт приготування буглама з яловичини досить простий, як і все геніальне. Ваша задача - підготувати всі продукти, скласти в казан і він сам все для вас приготує. Найголовніше - щоб кришка від посуду, в якій ви будете готувати бугламу, прилягала щільно і не випускала пар. До буглама можна подати рис мул варену картоплю. Отже, перед вами рецепт буглама з яловичини з фото. Читаємо, дивимося і йдемо готувати. Удачі вам і смачної страви!
- Яловичина - 400-500 грам
- Перець болгарський - 2-3 штук
- Помідори - 4-6 штук
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Соус ткемалі - 100 грам (або 200 грам аличі)
- Часник - 3-4 зубчиків
- Зелень кінзи, петрушки - 50 грам
- Сіль - 2/3 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
М'ясо промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки. Бойлер, або іншу товстостінну посуд з кришкою, ставимо на вогонь, додаємо пару ложок води і викладаємо шматочки м'яса. Закриваємо казан кришкою.
Чистимо цибулю і нарізаємо дрібними кубиками.
Додаємо цибулю до м'яса. Перемішуємо і продовжуємо готувати під кришкою. Вогонь - середній.
Очищаємо болгарський перець від серцевини і нарізаємо невеликими шматочками.
Миємо й нарізаємо помідори. Можна зняти з помідор шкірочку. Обшпарте їх окропом, потім опустіть в холодну воду і шкірка добре зніметься. Потім нарізаємо помідори.
Очищаємо зубчики часнику і подрібнюємо їх. Можна просто дрібно порізати, а можна видавити через чеснокодавку.
Зелень миємо й нарізаємо. Можна брати будь-яку зелень на ваш смак - кріп, Тархуна, м'яту, петрушку, Kinzu.
Відправляємо все інгредієнти в казан до м'яса з цибулею. Солимо і перчимо. Перемішуємо і накриваємо кришкою. Робимо вогонь трохи більше мінімального і тушкуємо наше м'ясо до готовності. Час готування залежить від якості м'яса.