Азербайджанська халва з борошна
(покроковий рецепт з фото)
Дуже незвичайний і оригінальний азербайджанський десерт - халва з борошна з горіхами. Для більш насиченого смаку додатково додаються горіхи. Халва дуже подобається дітям: солодка і смачна.
Щоб приготувати азербайджанську халву з борошна в домашніх умовах, потрібно докласти мінімум зусиль. В результаті виходить дуже солодкий і смачний десерт для дітей і дорослих. Застигла халва має густу консистенцію і приємний аромат. В оригінальному рецепті відсутні горіхи, Проте, з ними виходить ще смачніше. Хай щастить!
- Цукор - 1/2 склянки
- Вода - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 70 грам
- Борошно - 50 грам
- Горіхи волоські - 1/3 склянки
- Обкладинка - За смаком
- Шафран - За смаком
Засипте в каструлю цукор, влийте воду. Кип'ятимо на середньому вогні, помішуючи. Варимо сироп до загустіння 7-8 хвилин.
Додайте шафран і корицю до смаку. Перемішайте, зніміть з вогню, остудіть.
Волоські горіхи очищаємо і подрібнюємо в блендері.
Розігрійте суху сковороду, насипте на неї борошно, обсмажте до кремового кольору, помішуючи.
Додайте на сковороду м'яке вершкове масло. Обсмажуйте разом пару хвилин, потім влийте сироп і перемішайте до однорідності. Потім додайте подрібнені горіхи.
Перекладіть халву на тарілку, розрівняйте її і трохи остудіть. Поставте тарілку в холодильник на кілька годин. Смачного!