Рецепт Халва борошна фото

Халва борошна
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно, Молочні продукти, Горіхи, Грецькі горіхи, Вершкове масло
ПП рецепти
На полуденок, На швидку руку
Десерти, Халва

Звична нам халва робиться з насіння і горіхів, але в Туреччині готують зовсім інше ласощі, яке нічим не поступається за смаком. Ділюся саме турецьким рецептом, як приготувати борошняну халву.

В арабських країнах дуже люблять різні солодощі, які за своєю консистенцією можуть бути твердими, м'якими, тягучими і жувальними. Основою борошняної халви, природно, є мука, а також я додаю для цікавого смаку волоські горіхи. Солодкість виходить дуже калорійною і поживною, тому багато такої халви не з'їсти.

  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Вода очищена - 50 мілілітрів
  • Цукровий пісок - 100 грам
  • Вершкове масло - 65 грам
  • Борошно - 100 грам
  • Грецькі горіхи - 7 штук
халва борошна - фото крок 1
1. В сотейник вливаю воду и молоко, всипав цукровий пісок і ставлю сотейник на вогонь, доводжу до кипіння, після цього роблю вогонь на мінімум і варю ще 6 хвилин, прибираю сотейник з вогню і відставляю для охолодження.
халва борошна - фото крок 2
2. Каструлю або сковороду з товстим дном ставлю на слабкий вогонь, викладаю порізане вершкове масло і розтоплюю.
халва борошна - фото крок 3
3. До розтопленого масла додаю пшеничне борошно, очищені і дрібно порізані волоські горіхи.
халва борошна - фото крок 4
4. Ложкою перемішую масу і обсмажую до появи золотистого кольору.
халва борошна - фото крок 5
5. Обсмажую, весь час перемішуючи, і в результаті виходить дрібна і жирна крихта, прибираю сковороду з вогню.
халва борошна - фото крок 6
6. До борошняної крихті вливаю невеликими порціями і тонкою цівкою заздалегідь приготовлений цукровий сироп, енергійно перемішую ложкою до однорідної консистенції.
халва борошна - фото крок 7
7. Столовими ложками формую кнели з отриманої маси і викладаю на тарілку, прикрашаю волоськими горіхами і відразу подаю до столу.

Схожі рецепти