Халва борошна
(покроковий рецепт з фото)
Звична нам халва робиться з насіння і горіхів, але в Туреччині готують зовсім інше ласощі, яке нічим не поступається за смаком. Ділюся саме турецьким рецептом, як приготувати борошняну халву.
В арабських країнах дуже люблять різні солодощі, які за своєю консистенцією можуть бути твердими, м'якими, тягучими і жувальними. Основою борошняної халви, природно, є мука, а також я додаю для цікавого смаку волоські горіхи. Солодкість виходить дуже калорійною і поживною, тому багато такої халви не з'їсти.
- Молоко - 50 мілілітрів
- Вода очищена - 50 мілілітрів
- Цукровий пісок - 100 грам
- Вершкове масло - 65 грам
- Борошно - 100 грам
- Грецькі горіхи - 7 штук
1. В сотейник вливаю воду и молоко, всипав цукровий пісок і ставлю сотейник на вогонь, доводжу до кипіння, після цього роблю вогонь на мінімум і варю ще 6 хвилин, прибираю сотейник з вогню і відставляю для охолодження.
2. Каструлю або сковороду з товстим дном ставлю на слабкий вогонь, викладаю порізане вершкове масло і розтоплюю.
3. До розтопленого масла додаю пшеничне борошно, очищені і дрібно порізані волоські горіхи.
4. Ложкою перемішую масу і обсмажую до появи золотистого кольору.
5. Обсмажую, весь час перемішуючи, і в результаті виходить дрібна і жирна крихта, прибираю сковороду з вогню.
6. До борошняної крихті вливаю невеликими порціями і тонкою цівкою заздалегідь приготовлений цукровий сироп, енергійно перемішую ложкою до однорідної консистенції.
7. Столовими ложками формую кнели з отриманої маси і викладаю на тарілку, прикрашаю волоськими горіхами і відразу подаю до столу.