Рецепт Долма азербайджанська фото

Долма азербайджанська
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
М'ясо , Свинина , Фарш , Яловичина , Виноградне листя
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Фаршировані , Долма
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Долма - ніжне азербайджанське блюдо, секрети приготування якого можна дізнатися тільки на його батьківщині. Але, якщо скористатися цим рецептом долми, то ви здивуєте навіть гурманів.

Опис приготування:

Ви дізнаєтеся, як приготувати долму азербайджанську, дуже цікаве блюдо, на приготування якого доведеться витратити досить багато сил. Але результат того вартий. Адже його не часто зустрінеш на наших просторах. Щоб її готувати, треба знати деякі секрети. Одним з яких є правильне згортання виноградного листа. Але зате в результаті ви зможете насолодитися цим смачним блюдом.

  • Листя винограду - 60 штук
  • Яблука - 2 штуки
  • Фарш свинячий і яловичий - 800 грам
  • Мал - 5 Ст. Ложок
  • Помідор - 1 штука
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 5 зубчиків
  • Зелень - 1 пучок
  • Йогурт - 250 грам
  • Паста томатна - 100 грам
  • Бульйон - 500 мілілітрів
  • Крем - 125 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
долма азербайджанська - фото крок 1
1. Візьміть молоді виноградне листя розміром з долоню жінки, залийте окропом. Злийте через 5-7 хвилин.
долма азербайджанська - фото крок 2
2. Зваріть рис як зазвичай або помістіть його в мікрохвильову піч. Для цього покладіть крупу в велику чашку і залийте водою. Потім поставте в мікрохвильовку на 5 хвилин.
долма азербайджанська - фото крок 3
3. Підготуйте помідори. Помийте, звільніть від плодоніжки. Потім наріжте на невеликі шматочки.
долма азербайджанська - фото крок 4
4. Помийте зелень кінзи, петрушки і м'яти. Потім порубати, якомога дрібніше. Подрібніть почищений часник.
долма азербайджанська - фото крок 5
5. Перекрутіть фарш. З'єднайте його з помідорами, зеленню, часником, рисом. Додати сіль, додайте перець. Перемішайте.
долма азербайджанська - фото крок 6
6. З виноградного листа зріжте жорстку частину, яка кріпиться до черешка. На середину листа викладіть фарш і загорніть, щоб вийшов конвертик, закритий з усіх боків.
долма азербайджанська - фото крок 7
7. Візьміть казанок і на його дно викладіть листя винограду. Перекладіть в казанок долму. Наріжте шматочки яблука і покладіть їх між кожною штучкою долми. Також вступите з подальшими шарами.
долма азербайджанська - фото крок 8
8. Змішайте йогурт з томатною пастою. Влийте бульйон. Перемішайте. Зніміть пробу і додайте сіль при необхідності. Цією підливою залийте долму. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Покладіть зверху тарілочку - вона буде утримувати долму. Гасіть в межах півтори години на повільному вогні.

Схожі рецепти