Долма з бараниною
(покроковий рецепт з фото)
Долма традиційно робиться з фаршу трьох видів - свинячого, яловичина та баранина. Я пропоную вам спрощений варіант приготування долми, з фаршем баранини. Знадобляться молоде листя винограду.
У Вірменії щорічно влаштовується фестиваль національної кухні і називається він фестивалем долми, в честь самого головної національної страви. До речі, долму роблять не тільки з листя винограду, хоча це найпоширеніший спосіб, її так само роблять з капустяним листям. Покроковий рецепт долми спеціально для вас.
- Длінозерновой рис - 3 склянки
- Мелений духмяний перець - 1 Ст. Ложка (без гірки.)
- Баранячий фарш - 500 грам
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Томатний соус - 1 Склянка
- Часник - 2 зубчики
- Виноградне листя - 500 грам (свіжі або консервовані.)
- Вершкове масло - 100 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Лимон - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Сіль - За смаком
Помийте листя. Викладіть їх в каструлю з водою. Доведіть до кипіння і варіть виноградне листя 15 хвилин. Потім остудіть їх в холодній воді.
Змішайте в чашці роздавлений часник, баранячий фарш, томатний соус і рубаний лук. Додати сіль, поперчіть запашним перцем і звичайним чорним. Додайте 50 мл води. Все перемішайте.
Візьміть один виноградний лист. Розкладіть його на столі. В середину листа покладіть столову ложку начинки з фаршу. І акуратно загорніть.
Викладіть долму в каструлю, до них додайте вершкового масла. Варіть близько 10-15 хвилин. Подається долма з скибочками лимона.