Харчо з бараниною
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви сміливо можете назвати себе фанатом ситних, ароматних і насичених супів, то рекомендую не проходити повз і запам'ятати цей нескладний, але дуже вдалий варіант, як приготувати харчо з бараниною.
Хочу акцентувати вашу увагу на тому, що варити супчик можна не тільки на плиті, але і в мультиварці, якщо ви є щасливим її власником. Кількість спецій, зелені і горіхів залежить від ваших смакових уподобань. Харчо - чудова ідея для ситного повноцінного обіду, так що рецепт точно варто взяти на замітку.
- Баранина на кістки - 1 кілограм
- Мал - 3/4 склянки
- Цибулина - 2-3 штук
- Часник - 6-8 зубчиків
- Морква - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Томати у власному соку - 800-900 грам (або помідори свіжі)
- Овочі на бульйон - За смаком (цибуля, морква, селера, коріння і т.Д.)
- Сіль, ткемалі, зелень - За смаком
- Спеції - За смаком (перець, паприка, koriandr, хміль-сунелі)
- Горіхи волоські - За смаком(1/4-1 склянка)
1. Вимийте як слід м'ясо, очистіть овочі для бульйону. Викладіть все в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Після закипання приберіть піну, зменшіть вогонь і варіть до готовності м'яса пару годин.
2. Подрібніть цибулю з часником і обсмажте на олії до рум'яності.
3. З'єднайте спеції, розімніть їх в ступці.
4. Додайте трохи спецій, терту моркву і пару ложок томатного соусу (можна пару подрібнених помідорів без шкірки).
5. З томами у власному соку все просто, а ось зі свіжими доведеться трохи повозитися. Обдайте їх окропом, очистіть від шкірки, а після наріжте дрібно і викладіть на сковороду на пару хвилин.
6. Мал промийте кілька разів під проточною водою.
7. Викладіть в каструлю помідори, рис і влийте бульйон. Доведіть до кипіння, підсолити і додайте спеції. Варіть на повільному вогні хвилин 10-12.
8. М'ясо можна подавати порційно в тарілку або викласти в загальну каструлю.
9. Влийте в харчо соус "ткемалі", додайте товчені горіхи, варіть ще хвилин 5. Після зніміть з вогню і залиште на півгодини під кришкою. Перед подачею доповніть свіжої кінзою або петрушкою.