Суп харчо з бараниною
(покроковий рецепт з фото)
Цей насичений, ароматний суп - родзинка грузинської кухні. Приготувати його в домашніх умовах не так складно, як може здаватися на перший погляд, так що рекомендую придивитися до рецептом.
Серед безлічі різних варіантів, як приготувати суп харчо з бараниною, пропоную вам один з найпростіших, на мій погляд, і при цьому дуже смачний і апетитний. У рецепті немає досить часто використовуваних волоських горіхів, але при бажанні ви можете їх додати. Відмінне блюдо для всієї родини!
- Баранина - 400 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Солодкий перець - 1 штука
- Гострий перець - 1 штука
- Braai - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Мал - 100 грам
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Соус Ткемалі - 1 Ст. Ложка
1. Перший етап - це варіння бульйону. Вимийте і висушіть м'ясо, викладіть в каструлю і зваріть на повільному вогні до м'якості. Не забувайте прибирати піну.
2. Коли м'ясо готове, можна зайнятися овочами. Очистіть і подрібніть цибулю, часник і перець. Вимийте і висушіть трохи кінзи. Мал залийте водою хвилин на 5, а після обсушити.
3. Готовий бульйон процідити. Відведіть туди знову м'ясо, додайте рис і викладіть цибулю. Залиште варитися на середньому вогні хвилин на 5-7.
4. У невеликій кількості рослинного масла обсмажте солодкий і гострий перець з додаванням томатної пасти і часнику.
5. Викладіть обсмажені овочі в чашу блендера і додайте Ткемалі. Збийте все до однорідності.
6. Додайте соус в каструлю, проваріть ще хвилин 5. За смаком посоліть і при бажанні додайте спеції. Після додайте кінзу, зніміть каструлю з вогню і залиште під кришкою хвилин на 10-15, щоб харчо настоявся.