Голубці з бараниною
(покроковий рецепт з фото)
Найчастіше голубці з бараниною можна зустріти в кавказької національної кухні. В даному випадку м'ясо загортається в виноградні листи і вариться в м'ясному бульйоні до готовності. Дуже смачно!
Пропоную рецепт, як приготувати голубці з бараниною. Якщо слідувати кавказьким традиціям, потрібно використовувати виключно баранину і виноградне листя (беріть молоді з білого винограду). Готові голубці повинні настоятися 10-15 хвилин перед подачею на стіл. Таким чином бульйон встигне вбратися і вийде ще смачніше. Хай щастить!
- Баранячий фарш - 400 грам
- М'ясний бульйон - 300 мілілітрів
- Виноградне листя - 25 штук
- Мал - 3 Ст. Ложки (відвареної)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Зелень - За смаком (базилік, кріп, Braai)
- Вершкове масло - 25 мілілітрів
- Масло рослинне - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
Виноградне листя промийте, перекладіть в глибоку ємність і залийте окропом на 5 хвилин. Потім відкиньте їх на друшляк, видаліть черешки.
Приготовим начинку. Подрібніть цибулю, трохи обсмажте його на рослинному маслі до м'якості. Змішайте цибулю з відвареним рисом, баранячим фаршем, подрібненою зеленню і спеціями. Розкладіть на столі листочки, викладіть в центр кожного начинку.
Сформуйте голубці. На дно каструлі викладаємо кілька невикористаних листя, зверху кладемо голубці. Заливаємо гарячим м'ясним бульйоном. Доводимо до кипіння і продовжуємо варити на повільному вогні 1 час.
Подаємо страву до столу зі сметаною. Смачного!