Долма з овочів
(покроковий рецепт з фото)
В Азербайджані готують дуже смачну долму з овочів! Так чому б не приготувати таку долму в домашніх умовах? перець, помідори і баклажани фаршируються смачною начинкою і гасяться на сковороді.
Пропоную рецепт, як приготувати долму з овочів. Вам знадобиться наступний набір основних продуктів: помідори, перець, баклажани, цибуля ріпчаста, баранячий фарш і спеції. Готову страву подається до столу в гарячому вигляді, хоча деякі вважають за краще їсти долму холодної.
- Баранячий фарш - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Баклажани - 5-6 штук (невеликі)
- Помідори - 5-6 штук
- Перець червоний - За смаком
- Перці болгарські - 5-6 штук (невеликі)
- Кукурма - За смаком
- Сіль - За смаком
- Базилік - 1 пучок
- Кефір - 0, 5 склянки (для соусу)
- Часник - 2-3 зубчиків (для соусу)
Ретельно промиваємо все овочі.
У перців зрізаємо капелюшки і видаляємо насіння (капелюшки зберігаємо). З томатами чинимо так само, акуратно вирізуючи м'якоть, але не повністю.
Відрізаємо хвостики у баклажанів. Розрізаємо плоди уздовж, але не до кінця. Акуратно вирізаємо м'якоть, відкладаємо її в сторону. Опускаємо підготовлені баклажани в трохи підсолену киплячу воду на 5 хвилин, щоб прибрати гіркоту.
Змішуємо перець, сіль і куркуму. Натираємо цією сумішшю внутрішні стінки овочів. З'єднуємо баранячий фарш з м'якоттю овочів (крім м'якоті томатів) і подрібненим базиліком, перемішуємо і трохи обсмажуємо на сковороді.
Начиняємо очищені овочі сумішшю, зверху накриваємо капелюшками. Щільно укладаємо овочі в глибоку сковороду.
Ставимо сковороду на середній вогонь, поливаємо м'якоттю томатів і накриваємо кришкою. Готуємо 15 хвилин, щоб випарувалася вся рідина.
Долму подають до столу з простим соусом. Видавіть в кефір кілька зубчиків часнику і перемішайте.
Смачного!
Смачного!