Рецепт Долма з овочів фото

Долма з овочів
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
М'ясо, Фарш
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Долма

В Азербайджані готують дуже смачну долму з овочів! Так чому б не приготувати таку долму в домашніх умовах? перець, помідори і баклажани фаршируються смачною начинкою і гасяться на сковороді.

Пропоную рецепт, як приготувати долму з овочів. Вам знадобиться наступний набір основних продуктів: помідори, перець, баклажани, цибуля ріпчаста, баранячий фарш і спеції. Готову страву подається до столу в гарячому вигляді, хоча деякі вважають за краще їсти долму холодної.

  • Баранячий фарш - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Баклажани - 5-6 штук (невеликі)
  • Помідори - 5-6 штук
  • Перець червоний - За смаком
  • Перці болгарські - 5-6 штук (невеликі)
  • Кукурма - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Базилік - 1 пучок
  • Кефір - 0, 5 склянки (для соусу)
  • Часник - 2-3 зубчиків (для соусу)
долма з овочів - фото крок 1
Ретельно промиваємо все овочі.
долма з овочів - фото крок 2
У перців зрізаємо капелюшки і видаляємо насіння (капелюшки зберігаємо). З томатами чинимо так само, акуратно вирізуючи м'якоть, але не повністю.
долма з овочів - фото крок 3
Відрізаємо хвостики у баклажанів. Розрізаємо плоди уздовж, але не до кінця. Акуратно вирізаємо м'якоть, відкладаємо її в сторону. Опускаємо підготовлені баклажани в трохи підсолену киплячу воду на 5 хвилин, щоб прибрати гіркоту.
долма з овочів - фото крок 4
Змішуємо перець, сіль і куркуму. Натираємо цією сумішшю внутрішні стінки овочів. З'єднуємо баранячий фарш з м'якоттю овочів (крім м'якоті томатів) і подрібненим базиліком, перемішуємо і трохи обсмажуємо на сковороді.
долма з овочів - фото крок 5
Начиняємо очищені овочі сумішшю, зверху накриваємо капелюшками. Щільно укладаємо овочі в глибоку сковороду.
долма з овочів - фото крок 6
Ставимо сковороду на середній вогонь, поливаємо м'якоттю томатів і накриваємо кришкою. Готуємо 15 хвилин, щоб випарувалася вся рідина.
долма з овочів - фото крок 7
Долму подають до столу з простим соусом. Видавіть в кефір кілька зубчиків часнику і перемішайте.
Смачного!

Схожі рецепти