Рецепт Долма з баклажанів по-азербайджанські фото

Долма з баклажанів по-азербайджанські
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
М'ясо, Овочі, Баклажан, Фарш
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Долма

В азербайджанській кухні долма займає почесне місце і зовсім не дарма, адже страва виходить неймовірно насиченим і смачним. Долму вживають як в гарячому, так і в холодному вигляді. Рекомендую!

Приготуємо долму з баклажанів по-азербайджанські. Крім баклажанів, для різноманітності, я використовував болгарський перець і помідори, нафарширований їх начинкою і проварити в каструлі. Блюдо подається до столу зі сметаною. Хтось вважає за краще вживати в гарячому вигляді, але долма смачна і холодна!

Гарного вам дня!

  • Баранина - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Баклажани - 5 штук
  • Кріп - 1 штука (пучок)
  • Мал - 100 грам
  • М'ята - 1 штука (пучок)
  • Олія - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Овочі - За смаком (помідори і перець болгарський)
долма з баклажанів по-азербайджанські - фото крок 1
Кріп і м'яту подрібнюємо.
долма з баклажанів по-азербайджанські - фото крок 2
Пропускаємо баранину через м'ясорубку. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо на рослинному маслі до прозорості. Додаємо м'ясо, продовжуємо обсмажувати. В кінці додаємо рис (попередньо замочений в теплій воді). Перемішуємо все із зеленню.
долма з баклажанів по-азербайджанські - фото крок 3
Обрізаємо хвостики баклажан, нутрощі вичищаємо. Проварюємо баклажани в підсоленій воді 5 хвилин. Воду злити і остудити овочі.
долма з баклажанів по-азербайджанські - фото крок 4
Обрізаємо вершечки помідорів, м'якоть витягаємо і додаємо в фарш, перемішуємо.
долма з баклажанів по-азербайджанські - фото крок 5
Наповнюємо баклажани та інші овочі начинкою. Викладаємо долму в глибоку жароміцний ємність. Вливаємо пів склянки води, додаємо один перетертий на тертці помідор. Варимо 35-40 хвилин на середньому вогні.
долма з баклажанів по-азербайджанські - фото крок 6
Наповнюємо баклажани та інші овочі начинкою. Викладаємо долму в глибоку жароміцний ємність. Вливаємо пів склянки води, додаємо один перетертий на тертці помідор. Варимо 35-40 хвилин на середньому вогні.
долма з баклажанів по-азербайджанські - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти