Долма з баклажанів по-азербайджанські
(покроковий рецепт з фото)
В азербайджанській кухні долма займає почесне місце і зовсім не дарма, адже страва виходить неймовірно насиченим і смачним. Долму вживають як в гарячому, так і в холодному вигляді. Рекомендую!
Приготуємо долму з баклажанів по-азербайджанські. Крім баклажанів, для різноманітності, я використовував болгарський перець і помідори, нафарширований їх начинкою і проварити в каструлі. Блюдо подається до столу зі сметаною. Хтось вважає за краще вживати в гарячому вигляді, але долма смачна і холодна!
Гарного вам дня!
- Баранина - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Баклажани - 5 штук
- Кріп - 1 штука (пучок)
- Мал - 100 грам
- М'ята - 1 штука (пучок)
- Олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Овочі - За смаком (помідори і перець болгарський)
Кріп і м'яту подрібнюємо.
Пропускаємо баранину через м'ясорубку. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо на рослинному маслі до прозорості. Додаємо м'ясо, продовжуємо обсмажувати. В кінці додаємо рис (попередньо замочений в теплій воді). Перемішуємо все із зеленню.
Обрізаємо хвостики баклажан, нутрощі вичищаємо. Проварюємо баклажани в підсоленій воді 5 хвилин. Воду злити і остудити овочі.
Обрізаємо вершечки помідорів, м'якоть витягаємо і додаємо в фарш, перемішуємо.
Наповнюємо баклажани та інші овочі начинкою. Викладаємо долму в глибоку жароміцний ємність. Вливаємо пів склянки води, додаємо один перетертий на тертці помідор. Варимо 35-40 хвилин на середньому вогні.
Наповнюємо баклажани та інші овочі начинкою. Викладаємо долму в глибоку жароміцний ємність. Вливаємо пів склянки води, додаємо один перетертий на тертці помідор. Варимо 35-40 хвилин на середньому вогні.
Смачного!