Рецепт Форель по-азербайджанські фото

Форель по-азербайджанські
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
Риба та морепродукти , Форель
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 55 хв.

Форель по-азербайджанські - це ще один прекрасний спосіб приготування форелі. Готується досить просто, а виходить - просто чудово.

Опис приготування:

Я обожнюю форель і взагалі всю червону рибу, тому перепробував, напевно, штук 20-30 різних способів приготування цього чудового продукту. Форель по-азербайджанські - це одне з моїх останніх вдалих відкриттів. Маринад, яким змащується форель, якнайкраще підкреслює смак самої форелі. Рибка виходить шалено ніжна і м'яка, прямо тане в роті. Так що я говорю - тут пробувати треба

  • Форель - 500 грам
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Імбир мелений - 1 Чайна ложка
  • Кедрові горіхи - 50 грам
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
форель по-азербайджанські - фото крок 1
Отже, ось наші інгредієнти, необхідні для приготування форелі по-азербайджанські.
форель по-азербайджанські - фото крок 2
Кедрові горішки за допомогою блендера або ступки перетворюємо в кашку, змішуємо з корицею і імбиром.
форель по-азербайджанські - фото крок 3
Сюди ж додаємо сіль і оливкове масло.
форель по-азербайджанські - фото крок 4
Дуже добре все перемішуємо.
форель по-азербайджанські - фото крок 5
На рибку робимо кілька поперечних надрізів (не надто глибоких, не більше 1 см).
форель по-азербайджанські - фото крок 6
Приготовленої нами сумішшю натираємо рибку (всередині і зовні).
форель по-азербайджанські - фото крок 7
В зроблені нами надрізи при бажанні можна додати цілі кедрові горішки (факультативно).
форель по-азербайджанські - фото крок 8
Всередину самої рибки кладемо кілька скибочок лимона. Солимо, перчимо до смаку.
форель по-азербайджанські - фото крок 9
Загортаємо рибку в фольгу.
форель по-азербайджанські - фото крок 10
І запікаємо 40 хвилин при 180 градусах. Форель по-азербайджанські готова, смачного! Подавати з улюбленим гарніром.

Схожі рецепти