Долма азербайджанські
(покроковий рецепт з фото)
Долма по-азербайджанські готується з виноградного листя, яловичого фаршу, рису, зелений. Готуємо начинку, листя, загортаємо і запікаємо. Долма по-азербайджанські готується протягом півтора години.
Долма по-азербайджанські готується протягом двох годин. Спочатку готуємо начинку з фаршу, потім загортаємо в виноградне листя і тушкуємо.
- М'ясний фарш - 450 грам (баранина або яловичина)
- Виноградне листя, консервовані - 350 грам (одна банка)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки (середньої величини)
- Часник - 1 зубчик
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Кедрові горішки - 2 Ст. Ложки
- Sushenaya перекидається - 1 Ст. Ложка
- Петрушка свіжа подрібнена - 3 Ст. Ложки
- Рис довгозернистий - 1/3 склянки
- Кріп сушений (гілочки) - 1 Ст. Ложка
- Бульйон яловичий - 2 склянки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука (для подачі)
1. Приготуйте рис, м'яту і кедрові горішки для начинки. Рис можна використовувати і дикий.
2. Виноградне листя викладіть на друшляк. Вони повинні стекти і злегка просохнути.
3. Почистіть і наріжте цибулю і часник і обсмажте на олії в сковороді на середньому вогні до м'якості.
4. Приготуйте сушені спеції.
5. Промийте і подрібніть петрушку.
6. У мисці змішайте інгредієнти для начинки - м'ясний фарш, Мал, горішки, спеції, подрібнену петрушку. Повинна вийти однорідна маса.
7. Лист покладіть на стіл або денце блискучою стороною вниз, зріжте товсту ніжку, якщо така є. У центр викладіть добру ложку начинки.
8. Загорніть, залишивши "різані" Kraja listika.
9. Загніть з одного боку.
10. Загніть з другої сторони конвертиком.
11. Загорніть.
12. Таким же чином загорніть всю начинку в виноградне листя.
13. Викладіть роли швом вниз в товсту утятницу. Залийте бульйоном, зверху викладіть шар виноградного листя.
14. Притисніть долму тарілочкою і накрийте кришкою, залиште невеликий отвір. Доведіть до кипіння, потім вогонь збавте до середньо-повільного і тушкуйте протягом години-півтори.
15. Подавайте долму з часточками лимона і соусом з йогурту і часнику. Смачного!