Рецепт Долма азербайджанські фото

Долма азербайджанські
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
М'ясо , Фарш , Виноградне листя
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 7-9
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Долма по-азербайджанські готується з виноградного листя, яловичого фаршу, рису, зелений. Готуємо начинку, листя, загортаємо і запікаємо. Долма по-азербайджанські готується протягом півтора години.

Опис приготування:

Долма по-азербайджанські готується протягом двох годин. Спочатку готуємо начинку з фаршу, потім загортаємо в виноградне листя і тушкуємо.

  • М'ясний фарш - 450 грам (баранина або яловичина)
  • Виноградне листя, консервовані - 350 грам (одна банка)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки (середньої величини)
  • Часник - 1 зубчик
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Кедрові горішки - 2 Ст. Ложки
  • Sushenaya перекидається - 1 Ст. Ложка
  • Петрушка свіжа подрібнена - 3 Ст. Ложки
  • Рис довгозернистий - 1/3 склянки
  • Кріп сушений (гілочки) - 1 Ст. Ложка
  • Бульйон яловичий - 2 склянки
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Лимон - 1 штука (для подачі)
долма азербайджанські - фото крок 1
1. Приготуйте рис, м'яту і кедрові горішки для начинки. Рис можна використовувати і дикий.
долма азербайджанські - фото крок 2
2. Виноградне листя викладіть на друшляк. Вони повинні стекти і злегка просохнути.
долма азербайджанські - фото крок 3
3. Почистіть і наріжте цибулю і часник і обсмажте на олії в сковороді на середньому вогні до м'якості.
долма азербайджанські - фото крок 4
4. Приготуйте сушені спеції.
долма азербайджанські - фото крок 5
5. Промийте і подрібніть петрушку.
долма азербайджанські - фото крок 6
6. У мисці змішайте інгредієнти для начинки - м'ясний фарш, Мал, горішки, спеції, подрібнену петрушку. Повинна вийти однорідна маса.
долма азербайджанські - фото крок 7
7. Лист покладіть на стіл або денце блискучою стороною вниз, зріжте товсту ніжку, якщо така є. У центр викладіть добру ложку начинки.
долма азербайджанські - фото крок 8
8. Загорніть, залишивши"різані" Kraja listika.
долма азербайджанські - фото крок 9
9. Загніть з одного боку.
долма азербайджанські - фото крок 10
10. Загніть з другої сторони конвертиком.
долма азербайджанські - фото крок 11
11. Загорніть.
долма азербайджанські - фото крок 12
12. Таким же чином загорніть всю начинку в виноградне листя.
долма азербайджанські - фото крок 13
13. Викладіть роли швом вниз в товсту утятницу. Залийте бульйоном, зверху викладіть шар виноградного листя.
долма азербайджанські - фото крок 14
14. Притисніть долму тарілочкою і накрийте кришкою, залиште невеликий отвір. Доведіть до кипіння, потім вогонь збавте до середньо-повільного і тушкуйте протягом години-півтори.
долма азербайджанські - фото крок 15
15. Подавайте долму з часточками лимона і соусом з йогурту і часнику. Смачного!

Схожі рецепти