Піца з тонким тестом
(покроковий рецепт з фото)
Піца - це улюблені ласощі не тільки італійців. Її люблять у всьому світі. Головний секрет - це якісний соус, сир і гарне тісто. Запам'ятовуємо рецепт, як приготувати піцу з тонким тестом.
В якості начинки можна використовувати ковбасні вироби, овочі, зелень, гриби, м'ясо, а також консервовані або мариновані продукти. До неї додають різні спеції і трави. Основу для піци можна зробити самостійно, а можна купити вже готову. Її роблять з листкового, дріжджового та інших видів тіста.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Дріжджі сухі - 2/3 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець болгарський - 1 штука
- Гриби - 300 грам
- Ковбаса - 200 грам
- Сир - 200 грам
- Томати - 2 штуки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Орегано, базилік - За смаком
1. Воду підігріваємо до кімнатної температури, насипаємо в неї дрібку солі, цукор і дріжджі, перемішуємо і залишаємо на 7 хвилин в теплому місці. Борошно обов'язково просіваємо і порційно додаємо до води і дріжджів. Вимішуємо тісто, в кінці додаємо оливкову олію. Готове тісто кладемо в миску і накриваємо харчовою плівкою, залишаємо так на 15 хвилин.
2. Моєму овочі, гриби нарізаємо пластинами і обсмажуємо на соняшниковій олії до випаровування рідини, перець чистимо від насіння і нарізаємо тонкими кружечками, томати також нарізаємо кружечками. Ковбасу нарізаємо тонкими кружечками, а сир подрібнюємо на тертці.
3. Дістаємо відпочиле тісто, розгортаємо його дуже тонко, 2-3 міліметра.
4. На тісто викладаємо третину сиру, потім посипаємо сухим орегано і базиліком, викладаємо ковбасу, шар смажених грибів, перець і томати, зверху присипаємо все сиром.
5. Відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку на 10-15 хвилин. Готову піцу дістаємо з духовки, чекаємо кілька хвилин, а потім розрізаємо її на шматочки.