Рецепт Картопля в горщиках з тестом фото

Картопля в горщиках з тестом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Картопля , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пропоную простий рецепт картоплі в горщиках з тестом, - новий спосіб здивувати гостей, або порадувати рідних. Мінімум турбот і клопоту, зате компліментів потім не оберете. Смачно, ароматний і красивий

Опис приготування:

Цей оригінальний і простий рецепт картоплі в горщиках з тестом особисто мене просто підкорив! Готуючи з покупним тестом, Іноді таке блюдо взагалі майже не забирає, зате виглядає так, ніби ви - шеф-кухар шикарного ресторану, і це ваше коронна страва. Почнемо?

Отже, як приготувати картоплю в горщиках з тестом:

1. Насамперед дістаємо тісто розморозитися.

2. Картопля, цибуля, морквину і часник моєму і чистимо. Нарізаємо картоплю і моркву невеликими кубиками, цибуля - півкільцями, а часник - пластинками.

3. На рослинному маслі обсмажуємо спочатку цибулю з морквою і часником, а потім додамо картоплю і смажимо, поки картопля не зарум'яниться.

4. Перекладаємо нашу суміш по горщикам, солимо, перчим, і заливаємо гарячою водою так, щоб вона на 2 см не доходила до країв, і не вилилася під час готування. Зверху - трохи майонезу.

5. Тепер - найцікавіше. Робимо шапочки для горщиків. Руки зволожите, і з розмороженого тесту сформуйте шайбочки приблизно в півтора сантиметра завтовшки, і трохи більше за діаметром, ніж горлечко горщика.

6. Наліплювали тісто на горщики, і ретельно закріплюємо його навколо горлечка. Якщо хочете, верх можна змастити яйцем і посипати кунжутом.

7. Відправимо горщики в холодну духовку на 40 хвилин.

Готово! Тривалість приготування залежить від потужності вашої духовки і розмірів нарізаної картоплі, але взагалі, як тільки шапка з тіста піднялася і зарум'янилася, - горщики можна діставати. До цього приголомшливого страви навіть нічого не потрібно подавати, - гості зможуть зняти кришечку, і використовувати її в якості закуски. Смачного!


  • Картопля - 6 штук
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Майонез - 3 Ст. Ложки
  • Тісто дріжджове - 200 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
Цей оригінальний і простий рецепт картоплі в горщиках з тестом особисто мене просто підкорив! Готуючи з покупним тестом, Іноді таке блюдо взагалі майже не забирає, зате виглядає так, ніби ви - шеф-кухар шикарного ресторану, і це ваше коронна страва. Почнемо?

Отже, як приготувати картоплю в горщиках з тестом:

1. Насамперед дістаємо тісто розморозитися.

2. Картопля, цибуля, морквину і часник моєму і чистимо. Нарізаємо картоплю і моркву невеликими кубиками, цибуля - півкільцями, а часник - пластинками.

3. На рослинному маслі обсмажуємо спочатку цибулю з морквою і часником, а потім додамо картоплю і смажимо, поки картопля не зарум'яниться.

4. Перекладаємо нашу суміш по горщикам, солимо, перчим, і заливаємо гарячою водою так, щоб вона на 2 см не доходила до країв, і не вилилася під час готування. Зверху - трохи майонезу.

5. Тепер - найцікавіше. Робимо шапочки для горщиків. Руки зволожите, і з розмороженого тесту сформуйте шайбочки приблизно в півтора сантиметра завтовшки, і трохи більше за діаметром, ніж горлечко горщика.

6. Наліплювали тісто на горщики, і ретельно закріплюємо його навколо горлечка. Якщо хочете, верх можна змастити яйцем і посипати кунжутом.

7. Відправимо горщики в холодну духовку на 40 хвилин.

Готово! Тривалість приготування залежить від потужності вашої духовки і розмірів нарізаної картоплі, але взагалі, як тільки шапка з тіста піднялася і зарум'янилася, - горщики можна діставати. До цього приголомшливого страви навіть нічого не потрібно подавати, - гості зможуть зняти кришечку, і використовувати її в якості закуски. Смачного!

Схожі рецепти