Картопля в горщиках з тестом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную простий рецепт картоплі в горщиках з тестом, - новий спосіб здивувати гостей, або порадувати рідних. Мінімум турбот і клопоту, зате компліментів потім не оберете. Смачно, ароматний і красивий
Цей оригінальний і простий рецепт картоплі в горщиках з тестом особисто мене просто підкорив! Готуючи з покупним тестом, Іноді таке блюдо взагалі майже не забирає, зате виглядає так, ніби ви - шеф-кухар шикарного ресторану, і це ваше коронна страва. Почнемо?
Отже, як приготувати картоплю в горщиках з тестом:
1. Насамперед дістаємо тісто розморозитися.
2. Картопля, цибуля, морквину і часник моєму і чистимо. Нарізаємо картоплю і моркву невеликими кубиками, цибуля - півкільцями, а часник - пластинками.
3. На рослинному маслі обсмажуємо спочатку цибулю з морквою і часником, а потім додамо картоплю і смажимо, поки картопля не зарум'яниться.
4. Перекладаємо нашу суміш по горщикам, солимо, перчим, і заливаємо гарячою водою так, щоб вона на 2 см не доходила до країв, і не вилилася під час готування. Зверху - трохи майонезу.
5. Тепер - найцікавіше. Робимо шапочки для горщиків. Руки зволожите, і з розмороженого тесту сформуйте шайбочки приблизно в півтора сантиметра завтовшки, і трохи більше за діаметром, ніж горлечко горщика.
6. Наліплювали тісто на горщики, і ретельно закріплюємо його навколо горлечка. Якщо хочете, верх можна змастити яйцем і посипати кунжутом.
7. Відправимо горщики в холодну духовку на 40 хвилин.
Готово! Тривалість приготування залежить від потужності вашої духовки і розмірів нарізаної картоплі, але взагалі, як тільки шапка з тіста піднялася і зарум'янилася, - горщики можна діставати. До цього приголомшливого страви навіть нічого не потрібно подавати, - гості зможуть зняти кришечку, і використовувати її в якості закуски. Смачного!
- Картопля - 6 штук
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Тісто дріжджове - 200 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Отже, як приготувати картоплю в горщиках з тестом:
1. Насамперед дістаємо тісто розморозитися.
2. Картопля, цибуля, морквину і часник моєму і чистимо. Нарізаємо картоплю і моркву невеликими кубиками, цибуля - півкільцями, а часник - пластинками.
3. На рослинному маслі обсмажуємо спочатку цибулю з морквою і часником, а потім додамо картоплю і смажимо, поки картопля не зарум'яниться.
4. Перекладаємо нашу суміш по горщикам, солимо, перчим, і заливаємо гарячою водою так, щоб вона на 2 см не доходила до країв, і не вилилася під час готування. Зверху - трохи майонезу.
5. Тепер - найцікавіше. Робимо шапочки для горщиків. Руки зволожите, і з розмороженого тесту сформуйте шайбочки приблизно в півтора сантиметра завтовшки, і трохи більше за діаметром, ніж горлечко горщика.
6. Наліплювали тісто на горщики, і ретельно закріплюємо його навколо горлечка. Якщо хочете, верх можна змастити яйцем і посипати кунжутом.
7. Відправимо горщики в холодну духовку на 40 хвилин.
Готово! Тривалість приготування залежить від потужності вашої духовки і розмірів нарізаної картоплі, але взагалі, як тільки шапка з тіста піднялася і зарум'янилася, - горщики можна діставати. До цього приголомшливого страви навіть нічого не потрібно подавати, - гості зможуть зняти кришечку, і використовувати її в якості закуски. Смачного!