Рецепт Відкритий м'ясний пиріг з картопляним тестом фото

Відкритий м'ясний пиріг з картопляним тестом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо , Овочі , Молочні продукти , Капуста , Картопля , Фарш
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Смачний і ситний м'ясний пиріг цілком замінить собою другу страву. Ніжне картопляне тісто і соковита начинка особливо сподобаються чоловікам. Шматочок охололого пирога можна взяти на роботу для перекусу.

Опис приготування:

Цей смачний і ситний пиріг з картопляного тіста готується легко і просто. І нехай вас не лякає безліч етапів в рецепті, просто в ньому дуже докладно розписано і показано, як смачно і правильно приготувати відкритий м'ясний пиріг з картопляним тестом. Пиріг дуже хороший і в гарячому, і в холодному вигляді. Особливо його цінують чоловіки, адже в пирозі їхня улюблена м'ясна начинка. Тому обов'язково приготуйте його, порадуйте себе і свою половинку.

  • Картопля - 200 грам
  • М'ясний фарш - 400 грам
  • Яйця - 3 штуки(1 - в тісто, 2 - в начинку)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Кольорова капуста - 150 грам
  • Помідор - 2 штуки
  • Крем - 2-3 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 70 грам(50 - в тісто, 20 - щоб змастити форму)
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Сир твердий - 75 грам
  • Борошно - 1 Склянка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
відкритий м'ясний пиріг з картопляним тестом - фото крок 1
Чистим картошку, ставимо її варитися до готовності.
відкритий м'ясний пиріг з картопляним тестом - фото крок 2
Розбираємо кольорову капусту на суцвіття, нарізаємо її дрібніші. Замість цвітної капусти можна взяти білокачанну.
відкритий м'ясний пиріг з картопляним тестом - фото крок 3
Розігріваємо сковороду з 1-2 ложками рослинного масла, обсмажуємо капусту приблизно 5 хвилин. Потім додаємо пару ложок води і пропарюють капусту під кришкою ще хвилин 5.
відкритий м'ясний пиріг з картопляним тестом - фото крок 4
Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо.
відкритий м'ясний пиріг з картопляним тестом - фото крок 5
Капусту прибираємо зі сковороди, додаємо рослинне масло і обсмажуємо фарш з цибулею практично до готовності.
відкритий м'ясний пиріг з картопляним тестом - фото крок 6
Додаємо до фаршу капусту, солимо за смаком, додаємо мелений перець. Перемішуємо.
відкритий м'ясний пиріг з картопляним тестом - фото крок 7
Картошка сварилась, зливаємо з неї воду. Розминаємо картопля толкушкой в ​​пюре.
відкритий м'ясний пиріг з картопляним тестом - фото крок 8
Додаємо пару пучок солі, вершкове масло і яйце, перемішуємо.
відкритий м'ясний пиріг з картопляним тестом - фото крок 9
І підсипає борошно.
відкритий м'ясний пиріг з картопляним тестом - фото крок 10
Замішуємо гладке і м'яке тісто. Картопля у всіх різний, тому борошна може знадобитися трохи більше. Але не забувайте, що борошно будете підсипати в процесі розкочування тіста.
відкритий м'ясний пиріг з картопляним тестом - фото крок 11
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом. Розкачуємо тісто за розміром форми (але не тонше 1 см.) і викладаємо, формуючи бортики.
відкритий м'ясний пиріг з картопляним тестом - фото крок 12
Рівномірно розподіляємо начинку, трохи утрамбовуючи її.
відкритий м'ясний пиріг з картопляним тестом - фото крок 13
Збиваємо яйця зі сметаною до однорідності, заливаємо цією сумішшю начинку в пирозі.
відкритий м'ясний пиріг з картопляним тестом - фото крок 14
Помідори нарізаємо півкільцями.
відкритий м'ясний пиріг з картопляним тестом - фото крок 15
І викладаємо поверх начинки.
відкритий м'ясний пиріг з картопляним тестом - фото крок 16
Посипаємо пиріг натертим сиром.
відкритий м'ясний пиріг з картопляним тестом - фото крок 17
І запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 40 хвилин.
відкритий м'ясний пиріг з картопляним тестом - фото крок 18
Дістаємо пиріг, даємо йому трохи охолонути, після чого нарізаємо порційно.
відкритий м'ясний пиріг з картопляним тестом - фото крок 19
Смачного!

Схожі рецепти