Відкритий м'ясний пиріг на картопляному тісті
(покроковий рецепт з фото)
Хочете порадувати своїх близьких новим пирогом? подивіться, як приготувати відкритий м'ясний пиріг на картопляному тісті - ситну, ароматну і дуже апетитну випічку з м'ясним фаршем і овочами.
Картопляне тісто, мабуть, найкращим чином підходить для пирогів з несолодкої начинкою, так як саме по собі виходить дуже ситним і смачним. Завдяки тому, що фарш з цибулею необхідно попередньо обсмажити до напівготовності, пиріг після випічки виходить соковитим. Крім того, помідори також пускають сік під час випічки, надаючи начинці додатковий смак. Посипати пиріг сиром можна і в кінці приготування, тоді на ньому не утворюється коричнева скоринка.
- Борошно - 200 грам
- Олія - 80 грам
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Помідор - 300 грам
- Сир твердий - 70 грам
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 2 штуки (середнього розміру)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Відваріть картоплю до готовності, злийте воду і розімніть в пюре. Додайте вершкове масло, борошно і сіль. Замісити еластичне тісто так, щоб воно не липло до рук.
2. На рослинному маслі обсмажте нарізану дрібними кубиками цибулину до золотистого кольору. Додайте фарш, добре перемішайте його і обсмажте до напівготовності. Додайте сіль і перець за смаком, злегка остудіть начинку.
3. Тісто розкачати в пласт товщиною 5 мм і викладіть у форму, сформувавши бортики. Викладіть начинку на тісто, розрівняйте. Помідори наріжте часточками і викладіть зверху на начинку.
4. Посипте пиріг тертим сиром і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин. Смачного!