Рецепт Дріжджове тісто на картопляному відварі фото

Дріжджове тісто на картопляному відварі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Пшеничне борошно, Дріжджі, Сухі дріжджі
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка

Якщо вам необхідно швидко приготувати тісто будинку, то зверніть увагу на рецепт дріжджового тіста на картопляному відварі, яке виходить дуже легким і готується швидко. Спробуйте!

Тісто, приготоване за цим рецептом, дуже сподобалось. Воно виходить мало витратним, ще й економить час. Щоб воно піднялося, довелося почекати хвилин 25-30. Вимішувати його дуже легко. Воно по консистенції дуже ніжне, але, щоб відставало від рук, коли ви місите, треба потроху підсипати муку. У домашніх умовах тісто на картопляному відварі ідеально підходить для пиріжків з будь-якою начинкою. Вони виходять дуже смачними і можуть довго не черствіти, завдяки такому простому рішенню.

Дивіться, як приготувати дріжджове тісто на картопляному відварі.

  • Картопля - 2 штуки
  • Борошно пшеничне - 800 грам
  • Маргарин - 100 грам
  • Сухі дріжджі - 11 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
дріжджове тісто на картопляному відварі - фото крок 1
1. На самому початку, до того, як приготувати дріжджове тісто на картопляному відварі, очищену картоплю зваріть в підсоленій воді.
дріжджове тісто на картопляному відварі - фото крок 2
2. Зварену картоплю дістаньте і протріть через сито. Відвар знадобиться для наступного кроку.
дріжджове тісто на картопляному відварі - фото крок 3
3. В банку 0, 7 літра перекладіть протертий картопля і залийте відваром до самого верху. Ретельно перемішайте і перелийте в посуд для замісу тіста.
дріжджове тісто на картопляному відварі - фото крок 4
4. У теплу картопляну суміш додайте сіль, цукор, дріжджі, розм'якшений маргарин. Кропити 3 ст. L. Просіяного борошна. Акуратно перемішайте суміш і поставте на 30 хвилин в теплому місці підходити.
дріжджове тісто на картопляному відварі - фото крок 5
5. Потім приступайте до замісу тіста. Для цього підсипати муку, щоб тісто не липло до рук. Вимішуйте, поки воно стане еластичним, м'яким і перестане приставати до рук. Після цього ще хвилин 30 дайтетісту відстоятися. За цей час воно підійде ще раз і буде готове до подальшої роботи з ним.

Схожі рецепти