Дріжджове тісто на картопляному відварі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам необхідно швидко приготувати тісто будинку, то зверніть увагу на рецепт дріжджового тіста на картопляному відварі, яке виходить дуже легким і готується швидко. Спробуйте!
Тісто, приготоване за цим рецептом, дуже сподобалось. Воно виходить мало витратним, ще й економить час. Щоб воно піднялося, довелося почекати хвилин 25-30. Вимішувати його дуже легко. Воно по консистенції дуже ніжне, але, щоб відставало від рук, коли ви місите, треба потроху підсипати муку. У домашніх умовах тісто на картопляному відварі ідеально підходить для пиріжків з будь-якою начинкою. Вони виходять дуже смачними і можуть довго не черствіти, завдяки такому простому рішенню.
Дивіться, як приготувати дріжджове тісто на картопляному відварі.
- Картопля - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 800 грам
- Маргарин - 100 грам
- Сухі дріжджі - 11 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. На самому початку, до того, як приготувати дріжджове тісто на картопляному відварі, очищену картоплю зваріть в підсоленій воді.
2. Зварену картоплю дістаньте і протріть через сито. Відвар знадобиться для наступного кроку.
3. В банку 0, 7 літра перекладіть протертий картопля і залийте відваром до самого верху. Ретельно перемішайте і перелийте в посуд для замісу тіста.
4. У теплу картопляну суміш додайте сіль, цукор, дріжджі, розм'якшений маргарин. Кропити 3 ст. L. Просіяного борошна. Акуратно перемішайте суміш і поставте на 30 хвилин в теплому місці підходити.
5. Потім приступайте до замісу тіста. Для цього підсипати муку, щоб тісто не липло до рук. Вимішуйте, поки воно стане еластичним, м'яким і перестане приставати до рук. Після цього ще хвилин 30 дайтетісту відстоятися. За цей час воно підійде ще раз і буде готове до подальшої роботи з ним.