Рецепт Дріжджове тісто на картопляному відварі фото

Дріжджове тісто на картопляному відварі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Пшеничне борошно , Дріжджі , Сухі дріжджі
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо вам необхідно швидко приготувати тісто будинку, то зверніть увагу на рецепт дріжджового тіста на картопляному відварі, яке виходить дуже легким і готується швидко. Спробуйте!

Опис приготування:

Тісто, приготоване за цим рецептом, дуже сподобалось. Воно виходить мало витратним, ще й економить час. Щоб воно піднялося, довелося почекати хвилин 25-30. Вимішувати його дуже легко. Воно по консистенції дуже ніжне, але, щоб відставало від рук, коли ви місите, треба потроху підсипати муку. У домашніх умовах тісто на картопляному відварі ідеально підходить для пиріжків з будь-якою начинкою. Вони виходять дуже смачними і можуть довго не черствіти, завдяки такому простому рішенню.

Дивіться, як приготувати дріжджове тісто на картопляному відварі.

  • Картопля - 2 штуки
  • Борошно пшеничне - 800 грам
  • Маргарин - 100 грам
  • Сухі дріжджі - 11 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
дріжджове тісто на картопляному відварі - фото крок 1
1. На самому початку, до того, як приготувати дріжджове тісто на картопляному відварі, очищену картоплю зваріть в підсоленій воді.
дріжджове тісто на картопляному відварі - фото крок 2
2. Зварену картоплю дістаньте і протріть через сито. Відвар знадобиться для наступного кроку.
дріжджове тісто на картопляному відварі - фото крок 3
3. В банку 0, 7 літра перекладіть протертий картопля і залийте відваром до самого верху. Ретельно перемішайте і перелийте в посуд для замісу тіста.
дріжджове тісто на картопляному відварі - фото крок 4
4. У теплу картопляну суміш додайте сіль, цукор, дріжджі, розм'якшений маргарин. Кропити 3 ст. L. Просіяного борошна. Акуратно перемішайте суміш і поставте на 30 хвилин в теплому місці підходити.
дріжджове тісто на картопляному відварі - фото крок 5
5. Потім приступайте до замісу тіста. Для цього підсипати муку, щоб тісто не липло до рук. Вимішуйте, поки воно стане еластичним, м'яким і перестане приставати до рук. Після цього ще хвилин 30 дайтетісту відстоятися. За цей час воно підійде ще раз і буде готове до подальшої роботи з ним.

Схожі рецепти