Тісто на картопляному відварі
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам взяти на замітку дуже класний і простий варіант, як приготувати тісто на картопляному відварі для млинців, oladiy або Пирогов. Особливо гарний рецепт, якщо немає молока і кефіру.
В даному випадку представлений рецепт приготування тіста на картопляному відварі для наслідках млинчиків. Для інших видів випічки необхідно збільшити кількість борошна, щоб довести тісто до потрібної консистенції. Спробуйте, виходить дуже смачно!
- Яйце - 5 штук
- Молоко або вода - 2 склянки
- Картопляний відвар - 1.5 склянки
- Борошно - 2-2.5 склянки
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Рослинна олія - 5-6 Ст. Ложок
1. У глибоку миску вбийте яйця, збийте їх вінчиком з дрібкою солі.
2. Всипте приблизно половину заздалегідь просіяного борошна, додайте цукор.
3. Почніть перемішувати. Поступово вливайте молоко (можна використовувати в цьому простому рецепті тесту на картопляному відварі також звичайну воду).
4. Додайте борошно, що залишилося, ще раз збийте тісто до однорідності, влийте остиглий картопляний відвар. Тісто має получітса однорідним і без грудочок.
5. І ось, коли тісто на картопляному відварі в домашніх умовах вже готове, можна приступати до смаження млинців. Якщо всипати ще більше борошна, можна зробити тісто для вареників або пирога, наприклад.