Цвєтаєвський пиріг з сирним тестом
(покроковий рецепт з фото)
Складно сказати про точне походження даної назви. Єдине, в чому можна бути впевненим на 100%, це бездоганний смак пирога. Чудове сирне тісто і солодка яблучна начинка!
Ну ось ви і дізналися, як приготувати цветаевский пиріг з сирним тестом в домашніх умовах. Тісто з сиру робить будь-яку випічку набагато смачніше, в чому ви можете переконатися на власному досвіді. Для цього рецепта рекомендую використовувати яблука солодких сортів, але, якщо раптом любите, щоб у випічці була кислинка, використовуйте відповідний сорт. Хай щастить!
- Борошно - 150 грам
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 75 грам(+ 30 грам для заливки)
- Цукор - 100 грам(+ 50 грам для заливки)
- Сир - 130 грам
- Яйця - 2 штуки
- Яблука - 3 штуки
М'яке вершкове масло розтираємо з цукром. Додаємо сир.
Збиваємо масу міксером і вводимо яйця. Перемішуємо.
Просіваємо борошно з розпушувачем.
Перемішуємо тісто до однорідного стану.
Змащуємо форму вершковим маслом і рівномірно розподіляємо тісто по поверхні.
Для приготування глазурі потрібно розтопити вершкове масло з цукром.
Яблука промиваємо, видаляємо серцевину. Нарізаємо яблука дольками.
Викладаємо яблука на тісто. Змащуємо їх глазур'ю. Випікаємо пиріг в духовці 45 хвилин, температура 180 градусів.
Смачного!