Цвєтаєвський пиріг з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг названий на честь російської поетеси Марини Цвєтаєвої. Якщо хочете зробити такий же і ви, розповідаю, як приготувати «Цвєтаєвський» пиріг з яблуками. Це відмінний десерт до чаю. Записуйте!
Якщо ви любите яблучні пироги, цей вам точно сподобається. Він неймовірно смачний і дуже простий у приготуванні. Можете спробувати використовувати солодкі або кислуваті яблука. Мені більше подобаються саме кислі яблука, вони надають якусь пікантність.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Крем - 1, 5 склянки
- Вершкове масло - 150 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Яблука - 1 кілограм
- Цукор - 1-1, 5 склянки (залежить від сорту яблук)
- Яйця - 1 штука
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - За смаком
1. Розтопити вершкове масло, остудіть його, додайте до нього 0, 5 склянки сметани, потім просійте до інгредієнтів борошно, додайте соду і замісити тісто. Накрийте його плівкою і відправте в холодильник на 1 час.
2. Змішайте яйця з сметаною, додайте цукор і перемішайте. Всипте крохмаль і ще раз розмішайте. Очистіть яблука від шкірки і наріжте їх тонкими скибочками або шматочками будь-якого розміру, але тонкими.
3. Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте в пласт, щоб містився в форму для випічки, сформуйте бортики.
4. Викладіть шар яблук, потім залийте кремом, потім - знову шар яблук і крем, так зробіть кілька разів.
5. Вилийте залишки крему поверх верхнього шару яблук, посипте корицею.
6. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 45-60 хвилин. Пиріг перед подачею остудіть або зовсім їжте на наступний день.