Рецепт Цвєтаєвський пиріг з яблуками фото

Цвєтаєвський пиріг з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Цей пиріг названий на честь російської поетеси Марини Цвєтаєвої. Якщо хочете зробити такий же і ви, розповідаю, як приготувати «Цвєтаєвський» пиріг з яблуками. Це відмінний десерт до чаю. Записуйте!

Опис приготування:

Якщо ви любите яблучні пироги, цей вам точно сподобається. Він неймовірно смачний і дуже простий у приготуванні. Можете спробувати використовувати солодкі або кислуваті яблука. Мені більше подобаються саме кислі яблука, вони надають якусь пікантність.

  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Крем - 1, 5 склянки
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Яблука - 1 кілограм
  • Цукор - 1-1, 5 склянки (залежить від сорту яблук)
  • Яйця - 1 штука
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Обкладинка - За смаком
цвєтаєвський пиріг з яблуками - фото крок 1
1. Розтопити вершкове масло, остудіть його, додайте до нього 0, 5 склянки сметани, потім просійте до інгредієнтів борошно, додайте соду і замісити тісто. Накрийте його плівкою і відправте в холодильник на 1 час.
цвєтаєвський пиріг з яблуками - фото крок 2
2. Змішайте яйця з сметаною, додайте цукор і перемішайте. Всипте крохмаль і ще раз розмішайте. Очистіть яблука від шкірки і наріжте їх тонкими скибочками або шматочками будь-якого розміру, але тонкими.
цвєтаєвський пиріг з яблуками - фото крок 3
3. Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте в пласт, щоб містився в форму для випічки, сформуйте бортики.
цвєтаєвський пиріг з яблуками - фото крок 4
4. Викладіть шар яблук, потім залийте кремом, потім - знову шар яблук і крем, так зробіть кілька разів.
цвєтаєвський пиріг з яблуками - фото крок 5
5. Вилийте залишки крему поверх верхнього шару яблук, посипте корицею.
цвєтаєвський пиріг з яблуками - фото крок 6
6. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 45-60 хвилин. Пиріг перед подачею остудіть або зовсім їжте на наступний день.

Схожі рецепти