«цвєтаєвський пиріг» з замороженими ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 15 хв.
Покажу вам, як приготувати"Цвєтаєвський пиріг" з замороженими ягодами. Його, за розповідями, подавала до столу своїм гостям відома російська поетеса, що в подальшому і дало рецептом ця назва.
Опис приготування:
Заливні пироги - це відмінна ідея для домашньої випічки. Це просто, завжди смачно і різноманітно. Використання заморожених ягід дає можливість піч такі десерти круглий рік. В даному випадку використовується малина, але ви можете вибрати і інші улюблені ягідки. Тонкий хрусткий корж, ніжна і апетитна начинка ... Це неймовірно смачно. Спробуйте обов'язково!
- Крем - 1.5 склянки(1 стакан в заливку, 0.5 в тісто)
- Вершкове масло - 160 грам
- Цукор - 0.5 склянки(+ за смаком в заливку)
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Крохмаль кукурудзяний - 1.5 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Ягоди заморожені - 300-400 грам
- Сіль - 1 щіпка
1. Включаємо духовку, залишаємо її розігріватися до 180 градусів. У мисочці збийте сметану і цукор.
2. Додайте розтоплене вершкове масло.
3. Туди ж просійте борошно, додайте дрібку солі і розпушувач. Замісити тісто.
4. Викладіть тісто у жароміцних форму. Акуратно помістіть його, щоб сформувати корж і бортики.
5. На корж рівним шаром викладіть заморожені ягоди. Бажано дістати їх за 5-7 хвилин до цього, щоб трохи відтанули.
6. Для заливки збийте сметану з невеликою кількістю цукру (якщо ягоди кислуваті, цукру кладіть побільше) і яйцем. Додайте крохмаль і перемішайте. Вилийте все в форму і відправте пиріг в духовку.
7. Випікайте пиріг близько годинки до рум'яності. Приємного чаювання!