Швидкий пиріг з замороженими ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Пироги на швидку руку - це завжди окрема тема. Напевно, ніщо так не хочеться зробити по-швидкому, як випічку до чаю для сім'ї. Ось, як приготувати швидкий пиріг з замороженими ягодами.
Пиріг за моїм рецептом довго зберігається і не черствіє. Мало того, він навіть не втрачає своїх смакових якостей. В якості начинки піде будь-яка ягода, а також різноманітні фрукти: свіжі, заморожені, консервовані. Єдине, не виливайте в тісто сік від ягід, а то пиріг може не піднятися з-за зайвої рідини. Такі пироги можна мати вдома просто для того, щоб не ходити в магазин за печивом. Дуже зручно!
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Кефір - 1 Склянка
- Яйця - 3 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 1, 5 склянки
- Ванілін - За смаком
- Сода - 0, 5 чайних ложки (або 1 неповна)
- Ягоди (смородина) - 1, 5 склянки
Наливаємо в глибоку миску стакан кефіру. Насипаємо стакан цукру. Гарненько розмішуємо. Розтоплюємо вершкове масло і вливаємо в кефір.
Розбиваємо в миску яйця і збиваємо. Додаємо соду і ванілін. До речі, соду можна замінити розпушувачем (1 пачка). Просіваємо борошно і замішуємо тісто негусто.
У мене з літа залишилися різні запаси. Не тільки у вигляді закаток. У морозилці я часто зберігаю ягоди, овочі та фрукти. Мухобойка, наприклад, після заморозки втрачає терпкість. Додаю в тісто 1 стакан мороженої чорної смородини, інше - на потім.
Тепер дістаємо форму для випічки з високими краями. Вистилаємо її пергаментним папером, або просто змащуємо маслом. Виливаємо тісто в форму. Посипаємо залишилася (якщо є) ягодою і присипаємо цукром. Ставимо випікати при температурі 180 градусів на 35-40 хвилин.
Коли ви побачите через скло духовки, що пиріг потемнів, а ягоди зморщилися, можна діставати. Не забудьте заварити чай, адже пиріг солодкий! Смачного!