Пиріг з пісочного тіста з замороженими ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Пісочне тісто було придумано у Франції. Воно готується з цукру, борошна, яєць і масла. Його щільна текстура ідеально підходить для пирогів і чізкейк в якості основи. Наприклад, як в цьому рецепті.
Цього разу я вирішила розповісти вам, як приготувати пиріг з пісочного тіста з замороженими ягодами. Можна вибрати абсолютно будь-яку начинку з кисло-солодких плодів, а також варення. Мій вибір припав на чорну смородину з морозилки. Вийшло соковито і в міру солодко. З чаєм випічка розлітається дуже швидко.
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Згущене молоко - 70 мілілітрів
- Чорна смородина - 300 грам (у мене заморожена)
- Молоко - 70 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - За смаком
Спочатку зробіть тісто. Борошно змішайте з цукром. До них натріть підморожене масло на крупній тертці.
Тісто добре перемішайте, додавши яйце. Зробіть з нього грудка.
Тісто розкачати у вигляді кола в діаметр трохи більше, ніж форма для випічки. Зробіть бортики. Тісто наколи виделкою. Залиште його в холодильнику на 30 хвилин.
Заморожену смородину ошпарьтеокропом в друшляку. Залиште ягоди на 10 хвилин, щоб стекла вся вода.
А тепер займіться заливкою. У мисці перемішайте молоко з крохмалем і згущеним молоком.
Запікайте тісто при 200 градусах в духовці протягом 20 хвилин.
Потім на тісто викладіть смородину і заливку.
Запікайте пиріг протягом 20-25 хвилин. Після дістаньте випічку з форми і охолодіть. Приємного чаювання!