Рецепт Пиріг з пісочного тіста з замороженими ягодами фото

Пиріг з пісочного тіста з замороженими ягодами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Ягоди , Пісочне тісто , Смородина , Чорна смородина
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Пісочне тісто було придумано у Франції. Воно готується з цукру, борошна, яєць і масла. Його щільна текстура ідеально підходить для пирогів і чізкейк в якості основи. Наприклад, як в цьому рецепті.

Опис приготування:

Цього разу я вирішила розповісти вам, як приготувати пиріг з пісочного тіста з замороженими ягодами. Можна вибрати абсолютно будь-яку начинку з кисло-солодких плодів, а також варення. Мій вибір припав на чорну смородину з морозилки. Вийшло соковито і в міру солодко. З чаєм випічка розлітається дуже швидко.

  • Борошно - 200 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Згущене молоко - 70 мілілітрів
  • Чорна смородина - 300 грам (у мене заморожена)
  • Молоко - 70 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Цукрова пудра - За смаком
пиріг з пісочного тіста з замороженими ягодами - фото крок 1
Спочатку зробіть тісто. Борошно змішайте з цукром. До них натріть підморожене масло на крупній тертці.
пиріг з пісочного тіста з замороженими ягодами - фото крок 2
Тісто добре перемішайте, додавши яйце. Зробіть з нього грудка.
пиріг з пісочного тіста з замороженими ягодами - фото крок 3
Тісто розкачати у вигляді кола в діаметр трохи більше, ніж форма для випічки. Зробіть бортики. Тісто наколи виделкою. Залиште його в холодильнику на 30 хвилин.
пиріг з пісочного тіста з замороженими ягодами - фото крок 4
Заморожену смородину ошпарьтеокропом в друшляку. Залиште ягоди на 10 хвилин, щоб стекла вся вода.
пиріг з пісочного тіста з замороженими ягодами - фото крок 5
А тепер займіться заливкою. У мисці перемішайте молоко з крохмалем і згущеним молоком.
пиріг з пісочного тіста з замороженими ягодами - фото крок 6
Запікайте тісто при 200 градусах в духовці протягом 20 хвилин.
пиріг з пісочного тіста з замороженими ягодами - фото крок 7
Потім на тісто викладіть смородину і заливку.
пиріг з пісочного тіста з замороженими ягодами - фото крок 8
Запікайте пиріг протягом 20-25 хвилин. Після дістаньте випічку з форми і охолодіть. Приємного чаювання!

Схожі рецепти