Пиріг з картопляним пюре
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг дуже ситний, він може послужити не тільки приємним доповненням до чаю, але і гарніром. Його можна подати до столу з салатом зі свіжих овочів або з м'ясом. Смачно і ситно. Те, що треба!
Якщо у вас від вчорашнього свята залишилося картопляне пюре і ніхто не хоче його є, спечіть смачний пиріг, який їстимуть всі ваші домочадці. Такий пиріг замінить вечерю, а на обід його можна подати з салатом, соусом або з м'ясом.
Дивіться, як приготувати пиріг з картопляним пюре.
- Картопляне пюре - 300-400 грам
- Яйце - 2 штуки
- Крем - 100 грам
- Масло вершкове або маргарин - 150 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки

Масло або маргарин розтопити і дамо охолонути.

Змішаємо сметану, сіль і одне яйце до однорідної маси.

Додамо розтоплене масло і соду, гаситься оцтом.

І, невеликими порціями підсипаючи борошно, замішуємо гладке і еластичне тісто. Воно не повинно липнути до рук.

Розкачуємо тісто в пласт товщиною приблизно 7-8 мм. Злегка змащуємо форму маслом і викладаємо шар тіста, формуючи бортики.

У картопляне пюре додамо яйце і зіб'ємо-перемішаємо його блендером. Можна додати ароматні сухі приправи.

Викладаємо начинку з пюре на тісто рівним шаром. І обрізками тесту можна прикрасити верх пирога.

Випікаємо пиріг в в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 30. Нарізаємо пиріг остиглим!