Рецепт Пиріг з картопляним пюре фото

Пиріг з картопляним пюре
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Овочі , Картопля , Яйця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей пиріг дуже ситний, він може послужити не тільки приємним доповненням до чаю, але і гарніром. Його можна подати до столу з салатом зі свіжих овочів або з м'ясом. Смачно і ситно. Те, що треба!

Опис приготування:

Якщо у вас від вчорашнього свята залишилося картопляне пюре і ніхто не хоче його є, спечіть смачний пиріг, який їстимуть всі ваші домочадці. Такий пиріг замінить вечерю, а на обід його можна подати з салатом, соусом або з м'ясом.

Дивіться, як приготувати пиріг з картопляним пюре.

  • Картопляне пюре - 300-400 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Крем - 100 грам
  • Масло вершкове або маргарин - 150 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
пиріг з картопляним пюре - фото крок 1
Масло або маргарин розтопити і дамо охолонути.
пиріг з картопляним пюре - фото крок 2
Змішаємо сметану, сіль і одне яйце до однорідної маси.
пиріг з картопляним пюре - фото крок 3
Додамо розтоплене масло і соду, гаситься оцтом.
пиріг з картопляним пюре - фото крок 4
І, невеликими порціями підсипаючи борошно, замішуємо гладке і еластичне тісто. Воно не повинно липнути до рук.
пиріг з картопляним пюре - фото крок 5
Розкачуємо тісто в пласт товщиною приблизно 7-8 мм. Злегка змащуємо форму маслом і викладаємо шар тіста, формуючи бортики.
пиріг з картопляним пюре - фото крок 6
У картопляне пюре додамо яйце і зіб'ємо-перемішаємо його блендером. Можна додати ароматні сухі приправи.
пиріг з картопляним пюре - фото крок 7
Викладаємо начинку з пюре на тісто рівним шаром. І обрізками тесту можна прикрасити верх пирога.
пиріг з картопляним пюре - фото крок 8
Випікаємо пиріг в в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 30. Нарізаємо пиріг остиглим!

Схожі рецепти