Коржик з картопляним пюре
(покроковий рецепт з фото)
Kıstıbıy - коржик з картопляним пюре в домашніх умовах. Це традиційне татарське блюдо користується популярністю і в нашій кухні, а смак готової коржі - приголомшливий!
Складається ця страва з прісною коржі і начинки з картоплі. Готується коржик з картопляним пюре в домашніх умовах на сковороді і не вимагає особливих кулінарних навичок. Тісто також дуже просте: мука, яйце, сіль за смаком і стакан молока. Сама по собі така коржик вважається дуже ситної і з однієї порції виходить до 6 штук, якими зможе насититися вся сім'я.
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно - 800 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Вершкове масло - 80 грам
1. Для початку потрібно зробити тісто:з молока, яєць і борошна замішуємо тісто. Воно повинно бути еластичним і крутим.
2. Після цього готове тісто покладіть в холодильник і займіться начинкою. Картопля слід відварити в добре підсоленій воді.
3. Коли картопля закипить і провариться близько 10 хвилин, приступайте до тесту. Розкачайте "ковбаски" і наріжте їх на шматочки.
4. Кожен шматочок потрібно буде розкачати. Після цього проткніть виделкою по всій поверхні і відправляйте на сковороду нашу корж.
5. Тим часом готовий картопля. Тепер його потрібно потовкти з мінімальною кількістю молока. Але з додаванням вершкового масла.
6. Кладемо корж на сковороду і засмажуємо її до повної готовності. Про її готовності скаже злегка рум'яний колір.
7. Після приготування кожного коржа його потрібно буде змастити вершковим або рослинним маслом, а тільки після цього класти начинку з картоплі.
8. Закриваємо другою стороною коржі і вона готова до вживання. З одного порції виходить близько 4-6 lépések (в залежності від того, якої товщини ви їх будете робити).