Свинина смажена з картопляним пюре
(покроковий рецепт з фото)
Свинина смажена з картопляним пюре - це класичне поєднання м'ясного основного блюда і овочевого гарніру. Таке блюдо подають як у вишуканих ресторанах, так і під час домашніх обідів і вечерь.
Якщо вам необхідно приготувати повноцінний вечерю для всієї родини, то обсмажене м'ясо з гарніром з картопляного пюре підійде для цього якнайкраще. Ви можете доповнити блюдо салатом зі свіжих сезонних овочів. Щоб дізнатися, як приготувати свинину смажену з картопляним пюре, просто уважно прочитайте цей рецепт.
- Свинина - 500 грам
- Картопля - 800 грам
- Молоко - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 150 грам
- Масло рослинне - 50 грам
- Зелень петрушки - 1/2 пучка
- Сіль - 2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
Картопля вимийте під проточною водою і очистіть від шкірки. Наріжте його довільного розміру шматочками. Чим вони будуть менше, тим швидше звариться картопля.
Покладіть картоплю в каструльку, залийте його чистою холодною водою. Додайте чайну ложку солі і поставте на плиту. Доведіть воду до кипіння, зменшіть вогонь. Накрийте кришкою і відварюють картоплю до готовності протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин.
М'ясо вимийте і висушіть паперовими рушниками. Зачистіть його від жилок і плівок. Свинину розріжте на шматки товщиною в один сантиметр. Натріть їх сіллю і перцем.
У сковороді розігрійте олію, викладіть в неї шматки м'яса. Обсмажте їх з двох сторін на середньому вогні (по п'ять хвилин) до повної готовності.
Коли картопля повністю звариться, злийте з каструлі рідину, влийте в неї молоко і додайте вершкове масло. За допомогою толкушки перетворите картопля в пюре.
Вимийте петрушку, подрібніть зелень гострим ножем. Викладіть на тарілку шматок підсмаженої свинини і пару ложок картопляного пюре, посипте його зеленню. Подавайте блюдо до столу!