Лаваш з картопляним пюре
(покроковий рецепт з фото)
Закусочні хрусткі трубочки з лавашу з ніжним картопляним пюре, рум'яною скоринкою і кунжутом. Готується просто, зате результат чудовий! Рецепт лаваша з картопляним пюре вашій увазі.
Я вже пробувала робити конвертики і коржі з лаваша з картоплею. Тепер вирішила зробити невеликі трубочки. Для приготування лаваша з картопляним пюре нам знадобиться: лаваш тонкий вірменський, картопля, олія, спеції і кунжут для присипки. Ще яйце, щоб змастити трубочки і вони стали рум'яними. Готується все просто і легко!
- Картопля - 3 штуки
- Лаваш - 2 штуки
- Борошно - 1 Чайна ложка
- Спеції - За смаком
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Кунжут - За смаком
- Яйце - 1 штука
У підсоленій воді відваріть картоплю, злийте воду, додайте чорний мелений перець і приготуйте пюре.
Лаваша розрівняйте на рівній поверхні, змастіть маслом ретельно.
Через ситечко присипте лаваш борошном. Потім зверху покладіть другий лаваш рівно і примніть. Поріжте на смужки шириною 4-5 см. Потім їх ще і навпіл розрізати.
На кінчик смужки викладайте пюре, скрутіть потім її трубочкою.
Форму для випікання застеліть пергаментом. Викладіть рядами в неї все трубочки.
Змастіть яйцем і, по бажанню, посипте кунжутом. Випікати при 200 З до рум'яної скоринки.
Ось такі рулетики вийшли.
Якщо лаваша з картопляним пюре сухуватий - подавайте зі сметаною.
Смачного!