Тефтелі в томатному соусі з картопляним пюре
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачні тефтелі в томатному соусі, на гарнір - картопляне пюре. Дивимося рецепт!
ТЕФТЕЛІ:
Цибулю дрібно кришимо і обсмажуємо. Рис відварюємо до напівготовності. Всі інгредієнти змішуємо, формуємо кульки.
СОУС:
Цибулю дрібно покришити і обсмажити, додати томатну пасту і перемішати. Потім додати борошно, знову перемішати, влити 1 склянка води, потім додати сметану, перемішати, знову 1 склянка води, посолити і поперчити, додати подрібнений часник і 1 склянка води. Перемішати і довести до кипіння. Після чого відразу вилити соус на тефтелі і поставити в розпечену до 200 градусів духовці на 30-40 хвилин.
КАРТОПЛЯНЕ ПЮРЕ:
Картоплю відварити до готовності і злити воду. Додати вершкове масло і гарненько потовкти. Потім додати 1 яйце і ШВИДКО перемішати, влити молоко і знову перемішати.
- Відварений рис - 100 грам(Для тефтелей)
- Цибуля - 2 штуки(Для тефтелей)
- М'ясний фарш - 500 грам(Для тефтелей)
- Яйце - 1 штука(Для тефтелей)
- Молоко - 1/4 склянки(Для тефтелей)
- Часник - 3 зубчики(Для тефтелей)
- Сіль і перець - За смаком(Для тефтелей)
- Цибуля - 1 штука (для соусу)
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки (для соусу)
- Крем - 3 Ст. Ложки (для соусу)
- Борошно - 3 Ст. Ложки (для соусу)
- Вода - 3 склянки (для соусу)
- Часник - 3 зубчики (для соусу)
- Сіль і перець - За смаком (для соусу)
- Картопля - 12 штук (для пюре)
- Молоко - 1 Склянка (для пюре)
- Вершкове масло - 50 грам (для пюре)
- Сіль - За смаком (для пюре)
Цибулю дрібно кришимо і обсмажуємо. Рис відварюємо до напівготовності. Всі інгредієнти змішуємо, формуємо кульки.
СОУС:
Цибулю дрібно покришити і обсмажити, додати томатну пасту і перемішати. Потім додати борошно, знову перемішати, влити 1 склянка води, потім додати сметану, перемішати, знову 1 склянка води, посолити і поперчити, додати подрібнений часник і 1 склянка води. Перемішати і довести до кипіння. Після чого відразу вилити соус на тефтелі і поставити в розпечену до 200 градусів духовці на 30-40 хвилин.
КАРТОПЛЯНЕ ПЮРЕ:
Картоплю відварити до готовності і злити воду. Додати вершкове масло і гарненько потовкти. Потім додати 1 яйце і ШВИДКО перемішати, влити молоко і знову перемішати.