Рецепт Тефтелі в томатному соусі з картопляним пюре фото

Тефтелі в томатному соусі з картопляним пюре
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш
ПП рецепти , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Дуже смачні тефтелі в томатному соусі, на гарнір - картопляне пюре. Дивимося рецепт!

Опис приготування:

ТЕФТЕЛІ:

Цибулю дрібно кришимо і обсмажуємо. Рис відварюємо до напівготовності. Всі інгредієнти змішуємо, формуємо кульки.

СОУС:

Цибулю дрібно покришити і обсмажити, додати томатну пасту і перемішати. Потім додати борошно, знову перемішати, влити 1 склянка води, потім додати сметану, перемішати, знову 1 склянка води, посолити і поперчити, додати подрібнений часник і 1 склянка води. Перемішати і довести до кипіння. Після чого відразу вилити соус на тефтелі і поставити в розпечену до 200 градусів духовці на 30-40 хвилин.

КАРТОПЛЯНЕ ПЮРЕ:

Картоплю відварити до готовності і злити воду. Додати вершкове масло і гарненько потовкти. Потім додати 1 яйце і ШВИДКО перемішати, влити молоко і знову перемішати.


  • Відварений рис - 100 грам(Для тефтелей)
  • Цибуля - 2 штуки(Для тефтелей)
  • М'ясний фарш - 500 грам(Для тефтелей)
  • Яйце - 1 штука(Для тефтелей)
  • Молоко - 1/4 склянки(Для тефтелей)
  • Часник - 3 зубчики(Для тефтелей)
  • Сіль і перець - За смаком(Для тефтелей)
  • Цибуля - 1 штука (для соусу)
  • Томатна паста - 3 Ст. Ложки (для соусу)
  • Крем - 3 Ст. Ложки (для соусу)
  • Борошно - 3 Ст. Ложки (для соусу)
  • Вода - 3 склянки (для соусу)
  • Часник - 3 зубчики (для соусу)
  • Сіль і перець - За смаком (для соусу)
  • Картопля - 12 штук (для пюре)
  • Молоко - 1 Склянка (для пюре)
  • Вершкове масло - 50 грам (для пюре)
  • Сіль - За смаком (для пюре)
ТЕФТЕЛІ:

Цибулю дрібно кришимо і обсмажуємо. Рис відварюємо до напівготовності. Всі інгредієнти змішуємо, формуємо кульки.

СОУС:

Цибулю дрібно покришити і обсмажити, додати томатну пасту і перемішати. Потім додати борошно, знову перемішати, влити 1 склянка води, потім додати сметану, перемішати, знову 1 склянка води, посолити і поперчити, додати подрібнений часник і 1 склянка води. Перемішати і довести до кипіння. Після чого відразу вилити соус на тефтелі і поставити в розпечену до 200 градусів духовці на 30-40 хвилин.

КАРТОПЛЯНЕ ПЮРЕ:

Картоплю відварити до готовності і злити воду. Додати вершкове масло і гарненько потовкти. Потім додати 1 яйце і ШВИДКО перемішати, влити молоко і знову перемішати.

Схожі рецепти