М'ясо в горщиках з тестом
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо в горщиках з тестом - дуже ситне, ароматне і смачне блюдо для тісної сімейної вечері або обіду. Втім, таке класне блюдо і на святковий стіл подати не соромно.
Рецепт приготування м'яса в горщиках з тестом допоможе вам приготувати таке домашнє і смачна страва, за яке, я впевнена, всі будуть вам вдячні. Блюдо виходить смачним і соковитим, а кришечки з тіста, просочені запахом бульйону, будуть з'їдені в першу чергу. Я сподіваюся, що рецепт м'яса в горщиках з тестом з фото допоможе вам і це блюдо стане одним з улюблених у вашій родині.
- М'ясо будь - 500-600 грам
- Картопля - 8 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Перець болгарський - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Гриби - 400 грам
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Сіль - 2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 4 щіпки
- Кефір - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1, 5-2 склянки
- Зелень петрушки, кропу - 30 грам
М'ясо миємо й нарізаємо шматочками середнього розміру.
Гриби чистимо, миємо й нарізаємо.
Чистий цибулю, нарізаємо півкільцями.
Обсмажуємо хвилин 15 на рослинному маслі м'ясо, гриби і цибулю.
Чистимо і моєму морква, нарізаємо на шматочки або натираємо на тертці.
Очищаємо картоплю і нарізаємо невеликими кубиками.
Моєму зелень. Можна дрібно порізати, а можна прям гілочками укласти в горщики - якщо ви не любите варену зелень, в цьому випадку її легко можна буде прибрати.
Розкладаємо по горщикам продукти. Спочатку м'ясо з цибулею і грибами, потім картопля і морква. Зверху укладаємо колечко перцю, часник. Солимо, додаємо перець мелений. Якщо при смаженні м'яса вийшло мало бульйону - додамо в кожен горщик по півсклянки води. Закриваємо горщики кришками і ставимо в духовку на 30 хвилин. Готуємо при температурі 200 градусів.
Замішуємо тісто. У кефір вбиваємо яйце і розмішуємо. Додаємо щіпку солі і цукру, розтоплене масло і гашене оцтом соду. Добре розмішуємо і додаючи борошно, замішуємо тісто. Воно не повинно бути крутим.
Через пів години після того, як поставили горщики в духовку, виймаємо їх. Знімаємо кришки і накриваємо млинцями з зробленого нами тесту. Ставимо назад в духовку ще хвилин на 30.