Рецепт Долма з баранячим фаршем фото

Долма з баранячим фаршем
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
М'ясо, Овочі, Фарш, Крупи, Цибуля, Мал, Виноградне листя
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви з начинкою, Долма

Долма або голубці у виноградному листі. Страву можна зробити з м'ясним фаршем (свинина, курка, яловичина, змішаний) або вегетаріанське. Розповім про те, як приготувати долму з баранячим фаршем.

Долма - це популярне східне блюдо. Складно сказати країну її походження. В оригінальній варіації використовується саме баранячий фарш, але можна сміливо використовувати інші види м'яса. Блюдо краще подавати з соусом або зі сметаною.

  • Баранячий фарш - 450 грам
  • Мал - 0, 5 склянки
  • Цибуля - 1 штука
  • Braai - 0, 5 пучка
  • М'ята - 2-3 штук
  • Виноградне листя - За смаком
  • Сіль, перець - За смаком
долма з баранячим фаршем - фото крок 1
1. Промийте рис в холодній воді, поки вода не стане прозорою (5-7 раз).
долма з баранячим фаршем - фото крок 2
2. Викладіть виноградне листя в друшляк і промийте їх гарненько під проточною водою.
долма з баранячим фаршем - фото крок 3
3. Викладіть листя в миску і залийте гарячою кип'яченою водою. Залиште листя на 10 хвилин, потім покладіть на серветку.
долма з баранячим фаршем - фото крок 4
4. Тим часом нарубати дрібно заздалегідь промиту зелень.
долма з баранячим фаршем - фото крок 5
5. Очистіть цибулю і наріжте його дрібними кубиками.
долма з баранячим фаршем - фото крок 6
6. Змішайте баранячий фарш з сирим рисом, цибулею, зеленню.
долма з баранячим фаршем - фото крок 7
7. Посоліть і поперчіть фарш за смаком.
долма з баранячим фаршем - фото крок 8
8. Розділіть фарш на частини, викладіть невелика його кількість на верхню частину виноградного листа, потім загорніть фарш.
долма з баранячим фаршем - фото крок 9
9. Викладіть долму в каструлю і залийте водою. Надішліть каструлю на вогонь, закрийте кришкою і після закипання готуйте 50-60 хвилин.
долма з баранячим фаршем - фото крок 10
10. Готову долму викладіть в тарілку і подавайте до столу.

Схожі рецепти