Долма з баранячим фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Долма або голубці у виноградному листі. Страву можна зробити з м'ясним фаршем (свинина, курка, яловичина, змішаний) або вегетаріанське. Розповім про те, як приготувати долму з баранячим фаршем.
Долма - це популярне східне блюдо. Складно сказати країну її походження. В оригінальній варіації використовується саме баранячий фарш, але можна сміливо використовувати інші види м'яса. Блюдо краще подавати з соусом або зі сметаною.
- Баранячий фарш - 450 грам
- Мал - 0, 5 склянки
- Цибуля - 1 штука
- Braai - 0, 5 пучка
- М'ята - 2-3 штук
- Виноградне листя - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
1. Промийте рис в холодній воді, поки вода не стане прозорою (5-7 раз).
2. Викладіть виноградне листя в друшляк і промийте їх гарненько під проточною водою.
3. Викладіть листя в миску і залийте гарячою кип'яченою водою. Залиште листя на 10 хвилин, потім покладіть на серветку.
4. Тим часом нарубати дрібно заздалегідь промиту зелень.
5. Очистіть цибулю і наріжте його дрібними кубиками.
6. Змішайте баранячий фарш з сирим рисом, цибулею, зеленню.
7. Посоліть і поперчіть фарш за смаком.
8. Розділіть фарш на частини, викладіть невелика його кількість на верхню частину виноградного листа, потім загорніть фарш.
9. Викладіть долму в каструлю і залийте водою. Надішліть каструлю на вогонь, закрийте кришкою і після закипання готуйте 50-60 хвилин.
10. Готову долму викладіть в тарілку і подавайте до столу.