Пармська шинка в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Не обов'язково йти в магазин за м'ясним делікатесом. Дивимося і запам'ятовуємо рецепт пармской шинки в домашніх умовах і готуємо закуску будинку!
Для приготування пармской шинки в домашніх умовах нам знадобиться один окіст (задня частина ноги) середнього розміру. Готується продукт нескладно, але займає час. Багато вам буде потрібно тільки солі. Ящик може бути з будь-якого дерева, головне, щоб окіст туди помістився.
- Окіст - 1 штука
- Сіль - 15 кілограм
- Дерев'яний ящик - 1 штука
Окіст важить близько 4, 5 кг, тому солі треба багато.
Сіль викладаємо на дно ящика, гарненько обсипаємо нею окіст. Потім повністю його засипаємо.
Закрийте ящик і притисніть зверху цеглою. Нехай стоїть дня 3.
Хоча, може стояти і до двох тижнів. Потім від солі обтрушувати окіст, підвішуємо вниз. Повинен висіти місяці 3 (як мінімум) в темному провітрюваному приміщенні.
Після довгих місяців очікувань можете спробувати приголомшливо смачну пармскую шинку в домашніх умовах. Тоненько ріжемо. Смачного!