Шинка з індички в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Ще моя бабуся розповіла мені, як приготувати шинку з індички в домашніх умовах - легко і шалено смачно! Така шинка відмінно підійде для свят або ситних перекусів на роботі.
Для приготування шинки вам буде потрібно спеціальна форма під назвою "ветчінніца" - це прес, який дозволяє сформувати максимально щільну шинку. Нехай вас не лякає процес приготування, адже він складається з підготовки фаршу і безпосередній варіння шинки. Раджу вам придбати ветчінніцу, так як з її допомогою ви забудете про покупному м'ясному виробі. Приготоване вдома блюдо набагато корисніше, смачніше і натуральніше.
- Філе індички - 700 грам
- Буряк - 30 грам
- Манна крупа - 100 грам
- Молоко - 100 мілілітрів (або вершки)
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Мелений коріандр - 1 Чайна ложка
Подрібніть філе індички в блендері або пропустіть через м'ясорубку. Додайте молоко або вершки, сік буряка, сіль, мускатний горіх, паприку і мелений коріандр. Перемішайте фарш і додайте манну крупу, знову перемішайте фарш.
Ветчінніцу вистелити пакетом і викладіть в неї фарш максимально щільно. Закрийте ветчінніцу герметичною кришкою і закріпіть пружинками, які входять в комплект ветчінніци.
Помістіть ветчінніцу в каструлю однакової висоти і заповніть каструлю холодною водою. На найбільшому вогні доведіть воду до кипіння, накрийте кришкою, зменшіть вогонь. Вода повинна знаходитися на межі кипіння, але не кипіти.
Варіть шинку 70-75 хвилин, після чого повністю остудіть її в ветчінніце і відправте в холодильник на 10 годин. Смачного!