Шинка в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не довіряєте якості м'ясних делікатесів, тоді рецепт приготування шинки в домашніх умовах обов'язково варто взяти на замітку. Ароматний соус і спеції ідеально доповнюють м'ясо.
1. В рецепт приготування шинки в домашніх умовах краще використовувати нежирний окіст, щоб в процесі випікання він краще зберігав форму. Для початку м'ясо потрібно вимити й обсушити паперовою серветкою.
2. З усіх боків натерти сіллю і за допомогою пензлика змастити олією.
3. Підготувати форму для випікання відповідного розміру і викласти туди м'ясо. При бажанні з сіллю можна розтерти подрібнений часник.
4. Накрити зверху листом харчової фольги і відправити в розігріту духовку приблизно на 1.5 годину.
5. Поки випікається м'ясо в невеликій мисці з'єднати цукор, гірчицю і рослинне масло. Все ретельно перемішати. Для більшої пікантності рецепт приготування шинки в домашніх умовах можна доповнити невеликими кількістю коньяку або віскі. Алкоголь випарується, залишивши цікаву нотку смаку.
6. Дістати шинку і змастити приготованим маринадом. Знову накрити фольгою і відправити в духовку ще на 1-1.5 годину.
7. Запікати краще на мінімальному вогні, щоб м'ясо була вкрита. Приблизно за півгодини до готовності фольгу можна зняти, присипати шинку цвяшком і запікати до рум'яної скоринки.
- Свинячий стегенце - 2-2.5 кілограма
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Гірчичний - 1-2 чайних ложок
- Гвоздика - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
2. З усіх боків натерти сіллю і за допомогою пензлика змастити олією.
3. Підготувати форму для випікання відповідного розміру і викласти туди м'ясо. При бажанні з сіллю можна розтерти подрібнений часник.
4. Накрити зверху листом харчової фольги і відправити в розігріту духовку приблизно на 1.5 годину.
5. Поки випікається м'ясо в невеликій мисці з'єднати цукор, гірчицю і рослинне масло. Все ретельно перемішати. Для більшої пікантності рецепт приготування шинки в домашніх умовах можна доповнити невеликими кількістю коньяку або віскі. Алкоголь випарується, залишивши цікаву нотку смаку.
6. Дістати шинку і змастити приготованим маринадом. Знову накрити фольгою і відправити в духовку ще на 1-1.5 годину.
7. Запікати краще на мінімальному вогні, щоб м'ясо була вкрита. Приблизно за півгодини до готовності фольгу можна зняти, присипати шинку цвяшком і запікати до рум'яної скоринки.