Рецепт Адигейський сир в домашніх умовах фото

Адигейський сир в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Молочні продукти
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл, На сніданок

Перед вами досить простий рецепт адигейського сиру в домашніх умовах. Хочете побалувати себе смачненьким і корисним ласощами? Немає нічого простіше, запам'ятовуйте рецепт.

Рецепт приготування адигейського сиру в домашніх умовах набагато простіше, ніж може здатися на перший погляд. Крім солі, такий сир можна доповнити спеціями за смаком, щоб зробити його ще більш оригінальним.

  • Молоко - 4 L
  • Кефір - 1 літр
  • Сіль - За смаком
адигейський сир в домашніх умовах - фото крок 1
1. Знадобиться досить велика каструля, в яку потрібно влити молоко і відправити на вогонь.
адигейський сир в домашніх умовах - фото крок 2
2. Коли молоко вже ось-ось закипить (при наявності термометра можна зафіксувати позначку приблизно в 95 градусів), влити кефір.
адигейський сир в домашніх умовах - фото крок 3
3. При приготуванні адигейського сиру в домашніх умовах можна використовувати також сироватку, проте в її якості потрібно бути впевненим. Маса повинна на сильному вогні як слід прогріватися.
адигейський сир в домашніх умовах - фото крок 4
4. Чим більше температура, тим сильніше буде відділятися сироватка.
адигейський сир в домашніх умовах - фото крок 5
5. У певний момент вона стане практично прозорою, а пластівці сиру будуть досить великими.
адигейський сир в домашніх умовах - фото крок 6
6. Важливо не залишати сир ні на секунду, так як в момент, коли маса буде близька до закипання, сир стане підніматися.
адигейський сир в домашніх умовах - фото крок 7
7. В цей час масу можна відкинути на друшляк і віджати від сироватки. Ущільнити його трохи і дати трохи охолонути. Потім додати сіль за смаком або спеції. Надіслати сир в форму і залишити приблизно на 20-25 годин.
адигейський сир в домашніх умовах - фото крок 8
8. Ось такий рецепт приготування адигейського сиру в домашніх умовах. Приблизно через добу він як слід Просолов і закріпить форму.

Схожі рецепти