Адигейський сир в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами досить простий рецепт адигейського сиру в домашніх умовах. Хочете побалувати себе смачненьким і корисним ласощами? Немає нічого простіше, запам'ятовуйте рецепт.
Рецепт приготування адигейського сиру в домашніх умовах набагато простіше, ніж може здатися на перший погляд. Крім солі, такий сир можна доповнити спеціями за смаком, щоб зробити його ще більш оригінальним.
- Молоко - 4 L
- Кефір - 1 літр
- Сіль - За смаком
1. Знадобиться досить велика каструля, в яку потрібно влити молоко і відправити на вогонь.
2. Коли молоко вже ось-ось закипить (при наявності термометра можна зафіксувати позначку приблизно в 95 градусів), влити кефір.
3. При приготуванні адигейського сиру в домашніх умовах можна використовувати також сироватку, проте в її якості потрібно бути впевненим. Маса повинна на сильному вогні як слід прогріватися.
4. Чим більше температура, тим сильніше буде відділятися сироватка.
5. У певний момент вона стане практично прозорою, а пластівці сиру будуть досить великими.
6. Важливо не залишати сир ні на секунду, так як в момент, коли маса буде близька до закипання, сир стане підніматися.
7. В цей час масу можна відкинути на друшляк і віджати від сироватки. Ущільнити його трохи і дати трохи охолонути. Потім додати сіль за смаком або спеції. Надіслати сир в форму і залишити приблизно на 20-25 годин.
8. Ось такий рецепт приготування адигейського сиру в домашніх умовах. Приблизно через добу він як слід Просолов і закріпить форму.