Адигейський сир
(покроковий рецепт з фото)
У рецепті описаний процес отримання закваски для приготування сиру. На підставі закваски легко зробити смачний натуральний живильний сир без оцту і яєць. Сир готується швидко. Рекомендую.
Дивіться, як приготувати адигейський сир в домашніх умовах. Для цього не потрібно нічого, крім молочних продуктів. Сир отриманий на підставі молочної закваски. При приготуванні не використовуються яйця і оцет. Сир буде хорошим доповненням до ранкового чаю, для вечірньої закуски. Завдяки тільки нежирним компонентів сир можна використовувати для дієтичного харчування.
- Молоко - 3 L
- Кефір - 1 літр
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. Перед тим, як приготувати адигейський сир, потрібно подбати про закваску. Налийте кефір в каструлю, поставте на невеликий вогонь. Поступово хвилин через 5 кефір розділиться на дві складові: сир і сироватку.
2. Сир можна вжити в їжу. Сироватку накрийте марлею і залиште на два дні скисати. У літню пору достатньо доби.
3. Через відведений проміжок часу налийте свіже молоко в каструлю, доведіть до кипіння. Додайте закваску. Молоко повинно згорнутися і відокремити сир. На це процес знадобиться до 7 хвилин.
4. Виловите сир із сироватки, процідіть через марлю.
5. Посоліть сир за смаком, перемішайте. Над раковиною повісьте стікати на півгодини. Поставте сир під прес і помістіть в холодильник на 4 годину.
6. Продукт готовий. Частину, що залишилася сироватку можна використовувати для приготування млинців або в якості закваски на наступну порцію адигейського сиру.