Рецепт Адигейський сир фото

Адигейський сир
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Молочні продукти, Сир, Кефір, Молоко
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На сніданок

У рецепті описаний процес отримання закваски для приготування сиру. На підставі закваски легко зробити смачний натуральний живильний сир без оцту і яєць. Сир готується швидко. Рекомендую.

Дивіться, як приготувати адигейський сир в домашніх умовах. Для цього не потрібно нічого, крім молочних продуктів. Сир отриманий на підставі молочної закваски. При приготуванні не використовуються яйця і оцет. Сир буде хорошим доповненням до ранкового чаю, для вечірньої закуски. Завдяки тільки нежирним компонентів сир можна використовувати для дієтичного харчування.

  • Молоко - 3 L
  • Кефір - 1 літр
  • Сіль - 1 Чайна ложка
адигейський сир - фото крок 1
1. Перед тим, як приготувати адигейський сир, потрібно подбати про закваску. Налийте кефір в каструлю, поставте на невеликий вогонь. Поступово хвилин через 5 кефір розділиться на дві складові: сир і сироватку.
адигейський сир - фото крок 2
2. Сир можна вжити в їжу. Сироватку накрийте марлею і залиште на два дні скисати. У літню пору достатньо доби.
адигейський сир - фото крок 3
3. Через відведений проміжок часу налийте свіже молоко в каструлю, доведіть до кипіння. Додайте закваску. Молоко повинно згорнутися і відокремити сир. На це процес знадобиться до 7 хвилин.
адигейський сир - фото крок 4
4. Виловите сир із сироватки, процідіть через марлю.
адигейський сир - фото крок 5
5. Посоліть сир за смаком, перемішайте. Над раковиною повісьте стікати на півгодини. Поставте сир під прес і помістіть в холодильник на 4 годину.
адигейський сир - фото крок 6
6. Продукт готовий. Частину, що залишилася сироватку можна використовувати для приготування млинців або в якості закваски на наступну порцію адигейського сиру.

Схожі рецепти