Домашній адигейський сир
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, як вам, а мені часто доводилося розчаровуватися в покупному сирі. Ось днями купила такий і в черговий раз засмутилася: є неможливо. Розповім, як приготувати домашній адигейський сир.
Такий сир можна використовувати для приготування «Грецького салату» та інших, для бутербродів, для запіканки, Для випікання, і це ще не весь список варіантів його використання. Не бачу сенсу купувати його в магазині, якщо зробити домашній дуже просто, хоча потрібно трохи терпіння. Сир зберігайте в холодильнику.
- Молоко - 4 L
- Кефір - 1 літр
1
У каструлю налийте молоко, надішліть на середній вогонь. Варіть молоко до утворення дрібних бульбашок і плівки, немає аргументів зі зворотним холодильником (95 градусів).
2
Як тільки молоко досягло потрібної температури, відразу ж тонкою цівкою вливайте кефір, весь час перемішуйте дерев'яною ложкою.
3
Ви помітите, як на поверхні утворюються пластівці і маса збирається грудочками, цей процес займе близько 15 хвилин.
4
Вимкніть вогонь і перемішуйте ще хвилину, потім викладіть в друшляк сито і вилийте вміст каструлі.
5
Встановіть на друшляк невеликий вантаж, щоб позбутися від рідини, потім перекладіть сир в ємність з кришкою і зберігайте в холодильнику не більше 14 днів. Смачного!