Голубці по-турецьки
(покроковий рецепт з фото)
Традиційні турецькі голубці роблять з виноградним листям. Як фаршу використовують подрібнену яловичину або баранину. Заходьте і знайомтесь з рецептом. Все дуже просто!
Рецепт голубців традиційний, турецька, тому точно дотримуйтесь покрокової інструкції. Листя можна брати свіжі (в цьому випадку їх необхідно обшпарити) і мариновані.
- Баранина - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Виноградний лист - 45 штук
- Сіль - За смаком
- Бульйон або вода - 500 мілілітрів
- Мал - 80 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
М'ясо разом з цибулею і часником пропустіть через м'ясорубку.
Рис промийте, додайте до фаршу. Посоліть і все перемішайте.
На широку виворітну (не блискуча) частина листа викладіть трохи фаршу.
Поверніть конвертиком.
Дно каструлі викладіть листям винограду, на них викладіть голубці.
Закрийте верх виноградним листям, залийте бульйоном або водою.
Гасіть на невеликому вогні під кришкою близько години. Смачного!