Баклажани по-турецьки
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную один з рецептів приготування баклажанів по-турецьки. Блюдо красиве, яскраве, корисне і смачне. Беріть на замітку!
Ця страва називають "імам баялди", що в перекладі з турецької означає "імам отетерів або збожеволів" від смаку цієї страви. А готується воно дуже просто. Баклажани по-турецьки - це велика кількість овочів, чудовий аромат і смак.
- Баклажан - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Помідор - 1 штука
- Печериці - 150 грам
- Соняшникова олія - 20 мілілітрів
- Сир твердий - 30 грам
- Петрушка - 10 грам
- Сіль - За смаком
Підготуйте інгредієнти для приготування баклажанів по-турецьки.
Баклажан помийте і розріжте вздовж на дві частини. Чайною ложкою або ножем виріжте з кожної половинки м'якоть. Викладіть баклажан в форму для запікання, змащену маслом і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 20-25 хвилин.
Ріпчасту цибулю і часник очистіть, помийте і дрібно наріжте. Викладіть в сковороду з соняшниковою олією.
Болгарський перець очистіть, помийте і дрібно наріжте. Додайте до цибулі.
Печериці дрібно наріжте і також викладіть в сковороду. У мене були консервовані гриби.
Помідор подрібніть будь-яким способом і додайте до цибулі, перцю і грибів.
Гасіть овочі в сковороді 10-12 хвилин до м'якості, сіль за смаком.
Додайте нарізану петрушку і перемішайте.
Заповніть кожну половинку баклажана приготованими овочами.
Запікайте в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів. В кінці посипте тертим сиром.
Баклажани по-турецьки готові. Можна подавати до столу.