Рецепт Баранина по-турецьки фото

Баранина по-турецьки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
М'ясо , Овочі , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , На сніданок
Гарячі страви
Кількість порцій: 5
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Це традиційне турецьке блюдо. На батьківщині воно готується на спеціальній сковороді, і є справжнім делікатесом. Але і на звичайній сковорідці воно вийде не гірше.

Опис приготування:

Для приготування баранини по-турецьки спочатку замаринуйте дрібно порізане м'ясо в суміші рослинного масла, молока, солі, перцю і чебрецю. Потім обсмажте його на вершковому маслі. Коли м'ясо підрум'яниться, додайте цибулю і часник. Через 10 хвилин додайте перець і трохи води, а ще через 3 хвилини помідори, сіль, перець, томатну пасту і трохи води. Перемішайте і тушкуйте близько години, поки рідина не випарується майже повністю. Як гарнір до м'яса відмінно підійде рис. Подавайте на стіл в гарячому вигляді. Смачного!

  • Баранина - 500 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Помідор - 2 штуки
  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Молоко - 3 Ст. Ложки
  • Чебрець - 1 щіпка
  • Томатна паста - 1 Чайна ложка
  • Сіль, перець - За смаком
баранина по-турецьки - фото крок 1
М'ясо помийте і поріжте смужками.
баранина по-турецьки - фото крок 2
Змішайте його з рослинним маслом, молоком, сіллю, перцем і дрібкою чебрецю. Надішліть в холодильник на ніч маринуватися.
баранина по-турецьки - фото крок 3
Подрібніть цибулю і часник.
баранина по-турецьки - фото крок 4
Помідори без шкірки і перець поріжте кубиками.
баранина по-турецьки - фото крок 5
М'ясо обсмажте на вершковому маслі на сильному вогні.
баранина по-турецьки - фото крок 6
Потім додайте цибулю і часник і тушкуйте разом хвилин 10.
баранина по-турецьки - фото крок 7
Додайте трохи води і перець.
баранина по-турецьки - фото крок 8
А через 2-3 хвилини помідори, сіль, перець, томатну пасту і трохи води. Перемішайте і тушкуйте близько години, поки рідина не випарується майже повністю. Подавайте на стіл в гарячому вигляді.

Схожі рецепти