Баранина по-турецьки
(покроковий рецепт з фото)
Це традиційне турецьке блюдо. На батьківщині воно готується на спеціальній сковороді, і є справжнім делікатесом. Але і на звичайній сковорідці воно вийде не гірше.
Для приготування баранини по-турецьки спочатку замаринуйте дрібно порізане м'ясо в суміші рослинного масла, молока, солі, перцю і чебрецю. Потім обсмажте його на вершковому маслі. Коли м'ясо підрум'яниться, додайте цибулю і часник. Через 10 хвилин додайте перець і трохи води, а ще через 3 хвилини помідори, сіль, перець, томатну пасту і трохи води. Перемішайте і тушкуйте близько години, поки рідина не випарується майже повністю. Як гарнір до м'яса відмінно підійде рис. Подавайте на стіл в гарячому вигляді. Смачного!
- Баранина - 500 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Помідор - 2 штуки
- Перець болгарський - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Чебрець - 1 щіпка
- Томатна паста - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
М'ясо помийте і поріжте смужками.
Змішайте його з рослинним маслом, молоком, сіллю, перцем і дрібкою чебрецю. Надішліть в холодильник на ніч маринуватися.
Подрібніть цибулю і часник.
Помідори без шкірки і перець поріжте кубиками.
М'ясо обсмажте на вершковому маслі на сильному вогні.
Потім додайте цибулю і часник і тушкуйте разом хвилин 10.
Додайте трохи води і перець.
А через 2-3 хвилини помідори, сіль, перець, томатну пасту і трохи води. Перемішайте і тушкуйте близько години, поки рідина не випарується майже повністю. Подавайте на стіл в гарячому вигляді.