Сочевичний суп по-турецьки
(покроковий рецепт з фото)
Сочевиця - відмінна бобова культура. З неї готують салати, прохолодні напої, котлети, пюре, юшки, і супи. Сьогодні я розповім, як приготувати цікаве блюдо - сочевичний суп по-турецьки.
Незважаючи на те, що сочевичний суп по-турецьки вариться без м'яса, смак у нього виходить насичений, а консистенція - приємна, оксамитова. Можна замість картоплі додати цвітну капусту. Виходить цікаво, суп такий же оксамитовий, а смак трохи ніжніше. Використовувати краще сочевицю червоного кольору, вона швидко вариться і за колірною гамою краще підходить.
- Червона сочевиця - 150 грам
- Картопля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Помідори черрі - 5 штук
- Червоний перець - 1 штука
- Перець чилі - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Рослинна олія - 70 мілілітрів
- Гвоздика - 2 штуки
- Овочевий бульйон - 1 літр
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Лимонна цедра - 1 щіпка (для прикраси)
- Часник - 2 зубчики
1
Картопля і морквину почистіть і наріжте кубиком. Солодкий червоний перець промийте і наріжте.
2
Візьміть невеликий перчик чилі, почистіть його і дрібно наріжте. Помідори обдайте окропом, зніміть з них шкірку.
3
У сотейнику розігрійте масло, обсмажте сочевицю, овочі, перець і gvozdick. Коли все обсмажиться до золотистого кольору, влийте бульйон і варіть до готовності сочевиці.
4
Зніміть суп з вогню і перебити його в блендері до однорідної консистенції. За бажанням прикрасьте зеленню і лимонною цедрою.