Рецепт Суп з сочевиці по-турецьки фото

Суп з сочевиці по-турецьки
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Овочі , Бобові , Сочевиця
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи
Кількість порцій: 2
Час приготування: 35 хв.

Обожнюю супи з бобовими. І в моїх фаворитах, напевно, була є і буде сочевиця. Нещодавно дізнався рецепт, як приготувати суп з сочевиці по-турецьки. Поспішаю поділитися ним з вами, буде смачно!

Опис приготування:

Подавайте такий супчик до столу гарячим, окропивши соком лимона і присипавши улюбленими спеціями (наприклад, чорним меленим перчиком). Нехай вас не лякає кількість інгредієнтів, добра частина з них - спеції. Спробуйте приготувати такий супчик собі на обід, і ви зрозумієте, що він дуже смачний!

  • Масло рослинне - 1 Чайна ложка
  • Цибуля - 115-120 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Морква - 1 штука
  • Кмин - 1/2 чайних ложки
  • Паприка - 1/2 чайних ложки
  • Орегано - 1/2 чайних ложки
  • Чорний перець - 1/4 чайних ложки
  • Гострий перець - 1/4 чайних ложки (пластівцями)
  • Помідор - 1 штука
  • Томатна паста - 1-2 Ст. Ложок
  • М'ята - 1/2 Ст. Ложки (подрібнена; або 1/2 ç.l. Сушеної)
  • Червона сочевиця - 1/2 склянки
  • Овочевий бульйон - 2, 5-3 склянки (можна замінити водою)
  • Сіль - За смаком
1
У невеликій каструльці розігрійте оливкову олію. Обсмажте в ньому до прозорості подрібнені цибулю з часником і дрібкою солі. На це піде приблизно 5 хвилин.
2
Моркву наріжте невеликими кубиками і додайте разом зі спеціями в ту ж каструльку. Обсмажуйте разом хвилини 2-3.
3
Помідор також наріжте невеликими шматочками і додайте в каструльку разом з томатною пастою і м'ятою. Обсмажуйте всі разом ще хвилини 2-3.
4
Тепер всипте в каструльку сочевицю і влийте бульйон (або вода). Підсолити і варіть все разом 15 хвилин, прикривши наполовину кришкою.
5
Потім збільште вогонь до середнього і проваріть все разом ще пару хвилин до м'якості сочевиці.
6
Потім трохи остудіть і пюріруйте суп занурювальним блендером.

Схожі рецепти