Суп сочевичний по-турецьки
(покроковий рецепт з фото)
Мерджімек, або суп сочевичний по-турецьки в домашніх умовах зможе приготувати кожна господиня, і навіть повинна, адже блюдо оригінальне, ситне, смачне, а інгредієнти всі доступні! Спробуйте нове!
Як вид, цей простий рецепт супу чечевичного по-турецьки нічого в собі не містить з незвичних нам інгредієнтів, - мабуть, в будь-якій кухні світу цінується здорова і корисна їжа, яка, до того ж, доступна кожній господині! Так що спробуйте і ви, адже як приготувати суп сочевичний по-турецьки ви тепер знаєте! Якщо ж бульйону не виявилося, - можна зварити суп на воді, тоді він вийде взагалі вегетаріанським і дуже легким. Але не менш смачним, не хвилюйтесь, - просто додайте трохи більше спецій, і все буде добре! приємною готування!
- Сочевиця червона - 1 Склянка
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Бульйон курячий - 1 літр
- Лимон - 1/2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Сочевицю відразу ж ставимо відварюватися в курячому бульйоні. Овочі миємо, чистим, і нарізаємо довільними шматочками.
2. Додамо до закипілої бульйону все овочі і рослинне масло. Доводимо до кипіння на середньому вогні.
3. Коли суп закипить, - вогонь зробимо маленьким, і знімемо пінку. Закриваємо кришкою і варимо півгодини (поки сочевиця не буде готова).
4. Тепер переливаємо суміш з каструлі в блендер, і подрібнюємо до однорідної консистенції.
5. І тільки тепер додаємо сіль, перець і ваші улюблені спеції і приправи. Також вичавлюємо сік половинки лимона, і ретельно перемішати.
6. От і все! Подавайте з шматочком лимона, посипавши кожну порцію свіжою зеленню. Смачного!