Сочевичний крем-суп
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний, поживний, корисний і дуже смачний суп з сочевиці - відмінний варіант першої страви для обіду. Суп хороший як в гарячому, так і в холодному вигляді. Приготувати суп зовсім нескладно, повірте.
Смачний, легкий в приготуванні і дуже недорогий суп до обіду приготувати зовсім нескладно, повірте. І дарма ви обходьте сочевицю стороною, адже готується вона досить швидко, а ще вона дуже смачна і корисна. Додавання зовсім невеликої кількості сиру до супу значно поліпшить його смак. Дивіться, як приготувати сочевичний крем-суп.
- Сочевиця - 200 грам
- Перець болгарський - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Куряче філе - 250-300 грам (відварне)
- Курячий бульйон - 1 літр
- Пармезан - 80-100 грам
- Зелень свіжа - 50 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
Підготуємо всі необхідні нам овочі, Чистий і pomoem. У перцю видалимо серцевину з насінням.
Потім натираємо моркву на крупній тертці, перець нарізаємо невеликими кубиками, цибуля - кубиками або півкільцями. Часник дрібно порубати або пропустимо через чеснокодавку.
Розігріваємо в сковороді або в каструлі з товстим дном рослинне масло і обсмажуємо на середньому вогні все овочі, крім часнику, до м'якості
Сочевицю перебираємо і ретельно промиваємо. І додаємо до обсмаженою овочам. Перемішуємо і обсмажуємо приблизно хвилинку.
Додаємо курячий бульйон. Його можна додати не весь, приблизно 1 стакан залиште. Доводимо суп до кипіння і варимо хвилин 30-35. За цей час сочевиця повинна зваритися. Потім додамо подрібнений часник, сіль і спеції. За бажанням - паприку, чорний мелений перець. Наполягаємо суп хвилин 5-10.
Коли сочевиця звариться, подрібнюємо суп до кремоподібного стану за допомогою блендера. Ось зараз нам стане в нагоді той бульйон, який ми залишали. З його допомогою доводимо суп до потрібної консистенції. Бульйон додаємо гарячим!
Шматочки відвареного курячого м'яса викладаємо в кожну тарілку. А можна подрібнити м'ясо в супі - пробуйте обидва варіанти подачі.
Поверх м'яса наливаємо суп. Natiraem пармезан. Посипаємо суп подрібненою зеленню і сиром. Подаємо з грінками або тостами.